Ziare.com

Analist rus: Nu este nimic rusesc in "lumea rusa" a lui Putin

de Diana Robu
Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:35

   

Analist rus: Nu este nimic rusesc in "lumea rusa" a lui Putin
"Nu este nimic specific rusesc in 'lumea rusa' a lui Putin", sustine analistul rus Konstantin Zarubin.

Potrivit acestuia, filosofia politica a lui Putin se reduce la ideea ca cei puternici pot face orice isi doresc, iar cei mai slabi trebuie sa ii urmeze, scrie Euro Maidan.

Zarubin, un analist rus care locuieste in Suedia, spune ca unul dintre liderii asa-zisei Republici Populare Donetk a confirmat involuntar teroria sa legata de Putin, atunci cand ar fi spus ca are tot dreptul sa bombardeze Ucraina, pentru ca e "teritoriul nostru intern".

"Istoria ne invata", spune el, ca "sub o dictatura completa, absurdul si ridicolul sunt primii candidati pentru rolul de ideologie de stat".

In acelasi fel, Zarubin sugereaza ca liderul separatist din Donetk a formulat de fapt spontan teza "proiectul mondial rusesc", chiar daca nu asta a fost intentia lui si a fost mai degraba vorba de "un exces de testosteron".

Tot nu e pace in Ucraina: Ce au stabilit la telefon Merkel, Putin, Hollande si Porosenko

Saptamana trecuta, la Minsk a fost semnat un acord de pace pentru Ucraina. Armistitiul este fragil, un intreg oras fiind cucerit in aceasta saptamana de fortele speratiste. De altfel, liderii europeni, dar si oficiali de la Casa Alba si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu nerespectarea pactului.

Occidentul a acuzat in mai multe randuri Rusia ca furnizeaza arme rebelilor din Ucraina, chiar si dupa semnarea acordului, iar pactul pentru pace este in pericol.

Rusia a negat mereu implicarea sa in conflictul separatist. Joi, liderii din formatul Normandia (Angela Merkel, Francois Hollande, Petro Porosenko si Vladimir Putin) au convenit "sa puna in aplicare, cu rigurozitate, toate prevederile pactului de pace semnat la Minsk".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"proiectul mondial rusesc"

Buna descriere. Hoardei ruse nu-i va ajunge vreodata teritoriul, inca au in sange barbarismul.

 
 

 

Konstantin Zarubin. Analist rus.

Konstantin N. Zarubin
Head of legal support division and director, limited liability company commercial Bank ARMA

Corporate Headquarters
Vorovskogo Street 34g
Kiev, Kyyivska obl. 01054

Ukraine

No comments!

 

Ba este chiar specific rusesc

Expansiunea continua ,nerecunoasterea tratatelor internationale ,a drepturilor celorlalti , ocupatia botezata ,,eliberare" si negarea oricarei acuzatii sunt ,,patent" rusesc din cele mai vechi timpuri pana astazi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor