Anuntul Kremlinului, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 08:35
26773 citiri
Anuntul Kremlinului, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande
Foto: Facebook/ Maria Finoshina

Intrevederea cu miza uriasa dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, desfasurata vineri seara, s-a incheiat dupa mai bine cinci ore de discutii.

Kremlinul, citat de Russia Today, a anuntat ca un text al viitorului plan de pace este in curs de pregatire.

Intalnire cu miza uriasa la Moscova: Merkel si Hollande au plecat direct la aeroport, dupa 5 ore de discutii cu Putin (Video)

In anuntul Moscovei se arata ca "negocierile tripartite au fost constructive si substantiale", urmand ca duminica sa aiba loc discutii telefonice intre cei trei lideri.

"Partile participante la dialog pregatesc un text comun privind implementarea acordurilor de la Minsk, care va include si propunerile presedintelui Ucrainei", a precizat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Documentul va fi publicat dupa ce isi vor da acordul toate partile implicate in conflictul din Ucraina, iar dialogul va cotinua in "formatul Normandia", adica Franta, Germania, Rusia si Ucraina, a mentionat Peskov.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au intalnit, vineri seara, la Moscova, cu presedintele rus Vadimir Putin, cei trei purtand o discutie in spatele usilor inchise.

Discutiile convocate de urgenta au reprezentat un ultim efort de a impiedica escaladarea tensiunilor cu liderul de la Kremlin pe tema Ucrainei.

Cu o seara inainte de a se intalni cu Putin, cancelarul Germaniei si presedintele Frantei au avut discutii timp de cinci ore cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, la Kiev.

Avertismentul SUA: Rusiei nu i se poate permite sa redeseneze harta Europei

Vicepresedintele american Joe Biden a avertizat ca Statele Unite ale Americii si Europa trebuie sa lupte impreuna pentru a impiedica implicarea tot mai mare a Rusiei in Ucraina.

"Noi, SUA si Europa ca intreg, trebuie sa stam alaturi de Ucraina in acest moment. Rusiei nu i se poate permite sa redeseneze harta Europei", a spus Biden.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Merkel discutii Putin, #Hollande discutii Putin, #Merkel Hollande Moscova , #presedinte Rusia