Ce patesti daca te iei de fiica lui Putin: Amenda, hackeri si poate fi si mai rau

Marti, 02 Februarie 2016, ora 08:24
5905 citiri
Ce patesti daca te iei de fiica lui Putin: Amenda, hackeri si poate fi si mai rau
Foto: Facebook/Vladimir Putin (Владимир Путин)

Revista The New Times din Rusia a fost amendata de o agentie de stat, dar si atacata de hackeri in aceeasi zi din cauza unui articol despre fiica lui Vladimir Putin.

Astfel, agentia de stat care se ocupa de monitorizarea comunicarii a emis, luni, un avertisment si a dat o amenda revistei, care a fost fondata in 1943 si care a criticat Kremlinul in ultimii ani. Motivul ar fi fost mentionarea in articol a unui grup ultranationalist ucrainean, interzis in Rusia. Potrivit legii, o publicatie poate fi inchisa daca primeste doua avertismente in 12 luni, arata The Guardian.

Misterioasele fiice ale lui Vladimir Putin

La cateva ore dupa ce a primit avertismentul si amenda, site-ul revistei a fost atacat de hackeri si nu a functionat timp de cateva ore, dupa cum a declarat editorul Evghenia Albats.

Kremlinul a fost suspectat de mai multe ori ca a pus la cale atacuri cibernetice impotriva site-urilor oponentilor politici sau ai criticilor puterii. Albats a precizat ca site-ul revistei a mai fost vizat de un astfel de atac in 2013, dupa publicarea unui interviu cu Mihail Hodorkovski, adversar declarat al lui Vladimir Putin.

Vieta privata a lui Putin a fost mult timp un subiect tabu in Rusia, dar unele publicatii au inceput recent sa scrie despre cele doua fiice ale presedintelui rus si asociatii lor, care au avut parte de un succes rapid in politica si afaceri.

De exemplu, Katerina Tikhonova, despre care se spune ca ar fi fiica cea mica a lui Putin, in varsta de 29 de ani, ar avea active detinute in diverse companii in valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, impreuna cu partenerul sau Kiril Shamalov.

A fost gasita misterioasa fiica a lui Putin? Un critic al Kremlinului face dezvaluiri

Si Maria, fiica cea mare a lui Putin, in varsta de 30 de ani, a intrat in atentia presei, care a scris ca tanara locuieste intr-un bloc foarte bine pazit, care se afla in apropiere de ambasada americana de la Moscova, si ca a absolvit studiile unui centru care se ocupa de probleme endocrinologice si care este administrat de Ministerul Sanatatii din Rusia.

Consilierul sau academic, Ivan Dedov, a primit o medalie de onoare de la Putin, iar fiul acestuia a fost numit recent judecator la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Revista New Times a mai scris ca Maria merge in calatorii pe Marea Maditerana cu un iaht foarte mare si ca este insotita si de prieteni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#revista atacata articol Putin, #revista articol fiica Putin, #Maria fiica Vladimir Putin , #presedinte Rusia