Cele 9 esecuri majore ale lui Putin si moartea Noii Rusii

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 21:26
17459 citiri
Cele 9 esecuri majore ale lui Putin si moartea Noii Rusii

Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat recent intoarcerea a circa 17.000 de soldati de la granita cu Ucraina la bazele lor militare, ceea ce ne duce cu gandul la rezultatele "oribile" pe care le-a obtinut in estul separatist.

O spune Borin Nemtsov, un politician rus din Opozitie, citat de Euromaidan Press. Potrivit acestuia, Kremlinul a incheiat proiectul Noua Rusie, regiune care ar fi urmat, dupa cum sustin analistii, sa cuprinda Donetk si Luhansk.

Pas urias spre pace la granita dintre Ucraina si Rusia

"Putin a ordonat intoarcerea a 17.600 de militari la bazele lor permanente. Putem trage anumite concluzii din asta. Sunt oribile. Niciunul dintre obiectivele stabilite de Putin nu a fost atins", a subliniat politicianul rus, care a enumerat cele noua esecuri ale liderului de la Moscova.

1. A vrut sa lege Ucraina de Rusia, sa o determine sa adere la Uniunea Vamala Eurasiatica si a obtinut exact opusul: Ucraina a ales drumul european si nu se va intoarce niciodata in sfera de influenta a lui Putin.

2. A vrut ca Ucraina sa fie o tara neutra, ceea ce s-a dovedit a fi un esec total: este clar ca Ucraina s-a apropiat de NATO si ca aceasta apropiere va dura o lunga perioada. In prezent, in fostul stat sovietic se desfasoara exerciti militare comune NATO-Ucraina si se pun bazele unei cooperari tehnico-militare intre cele doua parti.

3. A vrut sa obtina respectul poporului ucrainean, dar s-a ales cu un dusman pentru anii ce urmeaza.

4. A vrut ca Noua Rusie sa se intinda de la Donetk pana la Odessa, dar a obtinut mici teritorii din Donetk si Luhansk.

5. Si-a dorit un coridor prin Mariupol pana in Crimeea - s-a trezit cu un contraatac si cu transee sapate de rusii din orasul-port, care sa nu permita patrunderea trupele Kremlinului.

6. A vrut sa fie exact ca in Crimeea, fara sa se traga un singur glont, insa 4.000 de oameni au murit de ambele parti ale conflictului.

7. Si-a propus ca economia Rusiei sa nu aiba de suferit, dar a inregistrat o pierdere de peste 100 de miliarde de dolari, rubla s-a depreciat mult fata de dolar, iar inflatia a crescut. De asemenea, planul lui Putin a dus la o stagnare totala a economiei, lasata fara investitii, fara inovatii.

8. Si-a dorit sa obtina sprijin din partea imperialistilor si nationalistilor, cum ar fi Igor Ghirkin, lider al separatistilor din estul Ucrainei, si nu a reusit decat sa ii irite si sa capete titulatura de tradator.

9. A aspirat sa ramana o personalitate notabila in politica globala, insa a devenit un paria. L-au dat afara din G8, nu mai este invitat la marile evenimente politice si toti colaboratorii sai se afla sub imperiul sanctiunilor Occidentului.

Putin: Incercarea de a izola Rusia prin sanctiuni, un tel absurd si iluzoriu

Singurul lucru pe care Putin l-a vrut si l-a si obtinut a fost cresterea popularitatii in randul rusilor, continua Nemtsov, dar si acest succes s-a bazat pe "isterie imperialista si minciuni de propaganda".

"Dar nu va dura mult. In curand, oamenii vor simti cum preturile cresc, dar veniturile nu. Putin nu va mai putea sa dea vina pe Obama pentru orice. Asa a reusit sa ii pacaleasca pe toti, in special pe poporul rus", a precizat Borin Nemtsov.

Presedintele rus a ordonat Ministerului Apararii, pe 11 octombrie, sa ii retraga la bazele permanete pe militarii care au participat la "antrenamente" in regiunea Rostov.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Vladimir Putin esec, #Vladimir Putin esec Ucraina, #Vladimir Putin Ucraina, #Vladimir Putin Noua Rusie , #presedinte Rusia