Cum se vede divortul presedintelui rus pe Internet: Un Putin mic la orizont?

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 22:07
4063 citiri
Cum se vede divortul presedintelui rus pe Internet: Un Putin mic la orizont?
Foto: AP

Fara indoiala divortul cuplului prezidential rus a starnit mare valva. Subiectul a acaparat mai toate comentariile din mediul virtual. In mod interesant, simpatia a fost sentimentul care a primat in randul rusilor.

In timp ce unii au reactionat la un nivel emotional la vestea divortului, dupa 30 de ani de trai in comun, ca sot si sotie, comentand ca nici macar cuplul prezidential nu e imun la trendul din ce in ce mai accentuat in Rusia, altii au afirmat ca e un pas onorabil din partea amandurora, relateaza BBC, care a monitorizat retelele sociale si comentariile in limba rusa, punand sub lupa si presa de la Moscova.

"Sper ca mama va inceta acum sa-l mai idolatrizeze pe Putin!"

Anuntul facut de sotii Putin in timpul unui scurt interviu televizat, chiar la iesirea de la balet, a generat un val de simpatie atat fata de liderul de la Kremlin, cat si fata de sotia sa, Ludmila. "Imi pare rau pentru Ludmila. Sper ca mama va inceta acum sa-l mai idolatrizeze pe Putin", scrie o internauta pe Twitter.

Un alt detinator de cont de Twitter remarca: "Am vazut mai mult decat cateva femei divortate sau care divortau, insa e prima oara cand vad una atat de fericita".

Pana si politicienii din Opozitie, cum e Boris Nemtov, un critic vehement al celor trei mandate ale lui Putin, a scris: "Putin rareori face ceva onest. Anuntul divortului sau e ceva sincer".

Jurnalistul liberal Matvei Ganapolsky speculeaza ca divortul il va face pe Putin un om mai fericit si un lider mai bun. Viata personala nefericita ar fi facut ca presedintele sa se razbune pe toata lumea.

Olimpiada de la Soci, pretextul perfect

Bloggerii de opozitie sugereaza ca, in realitate, Putin ar deschide calea spre o noua casatorie, poate chiar in timp util pentru Olimpiada de la Soci. Mai mult, lanseaza ideea ca un mic Putin ar fi pe drum.

"Faptul ca divortul este anuntat public inseamana ca Masha si Katya (fiicele adulte ale lui Putin - n. red.) vor avea, probabil, un frate sau o sora in mai putin de 9 luni", scrie jurnalistul Dmitry Gubin.

Altii privesc catre istorie, facand unele observatii neasteptate. In timp ce Tarul Nicolae al II-lea su Mihail Gorbaciov au fost apropiati de sotiile lor, au esuat ca lideri. Prin contrast, Stalin, care nu a fost niciodata cunoscut ca un sot iubitor, "e cu noi inca in multe feluri", remarca un alt blogger.

Al patrulea mandat?

Din mediul politic mai vine o remarca interesanta: "Cand o femeie divorteaza este ceva despre care se vorbeste. Cand un barbat divorteaza este un impuls pentru ceva nou, cum ar fi un al patrulea mandat prezidential".

Acida e si remarca unei comentatoare de pe Twitter: "Ludmila Putin e singurul rus in stare sa se elibereze de Putin".

Religia nu avea cum sa nu fie luata in discutie intr-o tara ca Rusia. Un internaut se intreaba, si pe buna dreptate, daca patriarhul Kirill va aproba sau condamna divortul lui Putin. Se spune chiar ca seful bisericii ar fi chemat crestinii sa se roage pentru cuplul prezidential.

Tot pe Twitter Putin apare sub forma de personaj de animatie, dansand multumit alaturi de Silvio Berlusconi si Nicolas Sarkozy, ambii divortati in timp ce erau intr-o functie publica.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Putin divort reactii, #divort Putin Internet Twitter, #cauze divort Vladimir Putin, #Vladimir Putin noua casatorie , #presedinte Rusia