Dovada ca Putin se pregateste de razboi de patru ani

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 Mai 2014, ora 21:55
18221 citiri
Dovada ca Putin se pregateste de razboi de patru ani

Presedintele rus, Vladimir Putin, se pregateste de razboi de patru ani, in detrimentul nevoilor poporului rus.

Paul A. Goble, expert american in chestiuni privind Rusia, profesor la Institute of World Politics, scrie, pentru Window on Eurasia, ca liderul opozitiei ruse, Boris Nemtov, este cel care a dezvaluit planul lui Putin.

Intr-un raport aparut intr-o publicatie moscovita, Nemtov arata ca alocarile bugetare din ultimii patru ani ai lui Putin infatiseaza un lider care se pregateste mai degraba de razboi decat se preocupa de nevoile cetatenilor.

Incepand din 2011, cheltuielile militare au crescut, in Rusia, cu 80%, iar cheltuielile cu serviciile speciale si politia au crescut cu 50%. Prioritatile lui Putin sunt evidente, scrie sursa citata: este vorba despre "pregatirea pentru razboi si represiunea in interiorul tarii".

Alocarile bugetare nu tin cont de educatie, sanatate sau dezvoltarea infrastructurii. Cel mai mare invins al bugetului este educatia, unde alocarile au scazut cu 30%. Aceasta situatie a dus la impunerea de taxe de scolarizare la nivel universitar si la "degradarea" invatamantului superior.

Nemtov sustine ca "aceasta este politica constienta a celei mai inalte autoritati" si ca Putin "nu are nevoie de persoanele inteligente si educate". Astfel de oameni "pun intrebari care nu sunt necesare, nu sunt loiali si sunt mai dificil de a fi transformati in zombie".

Si cheltuielile pentru sanatate s-au redus cu un sfert in aceeasi perioada. Avand in vedere ca nivelul de mortalitate depaseste nivelul de fertilitate si Rusia se situeaza "sub conditiile sperantei de viata din Africa", aceasta evolutie bugetara "nu poate fi caracterizata altfel decat cea a unui regim de ocupatie".

Nemtov se declara "convins ca pastrarea natiunii nu este in planurile Kremlinului". In loc de asta, Putin si regimul sau doresc sa depinda in continuare de imigranti si de vanzarea de resurse naturale. 15 milioane de muncitori le sunt suficienti, scrie sursa citata.

Bugetul rus central a redus finantarile catre regiuni cu 40% in ultimii patru ani. Multe Guverne regionale sunt indatorate peste cap si au inghetat proiectele de dezvoltare, platile si ajutoarele sociale.

"Nu este acesta un pret prea mare pentru dorinta unui om de a domni la nesfarsit prin aducerea in sclavie a vecinilor sai?", se intreaba Nemtov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin razboi, #Putin pregatiri razboi , #presedinte Rusia