Fiica lui Boris Nemtov: Putin nu e vesnic. Se va face dreptate

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 12:00
4384 citiri
Fiica lui Boris Nemtov: Putin nu e vesnic. Se va face dreptate
Foto: Facebook / Jana Nemtova

Criticii Kremlinului traiesc cu frica fata de presedintele Vladimir Putin, dar va veni un moment in care Rusia va fi pregatita pentru un nou tip de politica, afirma fiica fostului lider al opozitiei Boris Nemtov (foto).

"Putin nu e vesnic", a subliniat Jana Nemtova intr-un interviu acordat pentru Reuters.

Boris Nemtov a fost cea mai proeminenta figura critica la adresa lui Vladimir Putin, fiind omorat in al 15-lea an de la preluarea puterii de catre actualul presedinte.

Fost vicepremier, Nemtov a fost impuscat in luna februarie in centrul Moscovei, pe strada, spre stupoarea sustinatorilor sai, crima fiind condamnata la unison pe plan international.

In varsta de 31 de ani, Jana Nemtova acuza autoritatile ruse ca au musamalizat ancheta si cere ca presedintele Ceceniei, Ramzan Kadirov, sustinut de Kremlin, sa fie interogat. Totusi, fiica fostului disident admite ca ar putea trece decenii pana cand se va afla adevarul.

"A fost o crima politica, desi comisia de investigatii nu vrea sa admita acest lucru", a declarat Nemtova, care a parasit Rusia in luna mai dupa ce a primit amenintari cu moartea si lucreaza in prezent ca jurnalist in Germania, la postul Deutsche Welle.

Fiica lui Boris Nemtov paraseste Rusia: Masina de informatii a lui Putin seamana ura

Cinci suspecti au fost arestati, dar pana acum este neclar cine a ordonat crima si de ce. Vladimir Putin insusi a condamnat atacul si a promis ca vinovatii vor fi deferiti justitiei.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Principalul suspect, dezvaluiri in fata judecatorilor

"Autoritatile ruse nu vor sa investigheze acest caz. Cecenii sunt acoperiti. Nu poate exista o investigatie cu asemenea obstacole", a declarat fiica lui Nemtov.

Ramzan Kadirov a fost citat de presa rusa spunand ca este gata sa fie interogat. El a negat orice implicare in asasinat si i-a transmis Janei Nemtova sa caute criminalul printre fostii asociati ai tatalui sau.

Aceasta nu se da insa batuta si spune ca opozantii lui Putin sunt infricosati, pentru ca inteleg ca pot fi ucisi. Asta nu o impiedica sa spere ca vor aparea noi lideri in Rusia.

Un nou caz Nemtov in Rusia: Unul dintre criticii principali ai lui Vladimir Putin a fost otravit

"Putin nu e vesnic. Va fi mult timp, dar nu pentru totdeauna", a declarat Nemtova, care a infiintat in Germania Fundatia "Boris Nemtov pentru Libertate" cu scopul de a sprijini opozitia rusa.

Rusii l-au pierdut pe "creierul" asasinarii lui Nemtov - A fugit din tara

De asemenea, ea a anuntat ca va oferi premiul "Boris Nemtov pentru curaj" cetatenilor rusi care lupta pentru valori democratice si va infiinta un program de studii pentru viitorii lideri politici.

Intrebata daca mai crede ca se va face dreptate, aceasta a raspuns: "Desigur... Ar putea trece 10,20,30 de ani".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Nemtova Putin vesnic, #Boris Nemtov impuscat , #presedinte Rusia