Fost consilier al lui Medvedev: Putin se teme de public

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 12:26
1169 citiri
Fost consilier al lui Medvedev: Putin se teme de public
Foto: Arhiva

Un fost consilier al premierului Dmitri Medvedev, economist faimos in Rusia care s-a auto-exilat in Franta, impreuna cu familia, sustine ca daca ramanea in Rusia ar fi fost in pericol sa fie arestat.

Intr-un interviu acordat Der Spiegel, Sergei Guriev povesteste ca la sfarsitul lunii aprilie, biroul si locuinta i-au fost perchezitionate, corespondenta si toate documentele au fost ridicate, fara sa stie de ce este acuzat.

La acea vreme, economistul facea parte din echipa care stabilea politica economica a lui Dmitri Medvedev fiind unul dintre sustinatorii privatizarii companiilor de stat si, dupa episodul cu pricina, a decis sa-si ia familia si sa se stabileasca in Franta.

Intrebat ce nu-i place la Vladimir Putin, Sergei Guriev raspunde ca nu are nici o problema cu presedintele Rusiei, ci cu politicile pe care acesta le promoveaza, de cand s-a reintors la Kremlin.

"Inca mai am cateva dintre promisiunile facute in campania electorala, iar unele dintre acestea erau chiar foarte bune. De exemplu, dupa ce a recastigat alegerile a vorbit despre crearea unei politici favorabile oamenilor de afaceri", a spus acesta.

Alexei Anatolievich Navalny, avocatul rus considerat potential candidat la prezidentialele rusesti, este laudat, in cadrul interviului. Guriev afirma despre acesta ca "are ceea ce trebuie pentru a deveni presedinte, este suficient de puternic pentru asta. Intr-o dezbatere publica cu Putin, nu stiu cine ar castiga. Ce-i drept, Putin nu participa la dezbateri, pentru ca ii este frica de public".

Intrebat daca este de parere ca Putin isi neutralizeaza opozantii, economistul refuza sa dea un raspuns clar. "Unii cred acest lucru. Pentru ca Putin il sprijina pe Medvedev, asupra premierului nu exista presiuni.

Pe de alta parte, Medvedev a calcat pe multe bataturi, in cei patru ani de presedintie. Probabil ca exista multi care ii ataca proiectele numai pentru a se razbuna pe el", mai spune economistul refugiat in Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putin teama public, #economist rus fugit Franta, #consilier Medvedev fugit Franta , #presedinte Rusia