Fosta sotie a lui Putin s-ar putea retrage la manastire

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 22:44
4585 citiri
Fosta sotie a lui Putin s-ar putea retrage la manastire
Foto: Express Press

Nici dupa ce a parasit nava amiral a celei mai mari tari din lume, Liudmila Putin n-are sanse sa sa se piarda in necunocut, asa cum spunea ca si-ar fi dorit dansa.

Chiar daca s-ar ascunde in spatele zidurilor unei manastiri, dupa cum a circulat si inca mai circula zvonul prin tara, opinia publica ramane mereu atintita asupra ei, curiozitatea indemnandu-i pe multi sa se intrebe ce planuri isi face fosta prima doamna, pentru noul ei capitol de viata privata, comenteaza realty.mail.

Intrucat informatiile exacte lipsesc, presa s-a informat "pe surse", asa cum se informeaza si la noi, reusind sa decopere adresa unei manastiri din regiunea Pskov, in apropierea careia a fost vazuta adesea si unde ramane indelung, desi nu rezulta de nicaieri ca este cu adevarat instalata acolo.

De altfel s-ar parea ca statul are grija ca fosta prima doamna sa n-o duca rau la manastire, in care sens a si alocat o fumoasa suma, pentru reabilitarea si renovarea sfantului lacas, inclusiv acarturile aferente: chiliile.

Ziarele remarca faptul ca, in conformitate cu prevederile legale, o fosta prima doamna a tarii aflata in retragere are tot dreptul sa se bucure de privilegii si protectie din partea statului, iar legea nu face vreo restrictie pentru cazul cand a ajuns in retragere prin divort sau in alte conditii.

Pe de alta parte, ziaristii care au insistat sa obtina detalii chiar de la Kremlin, au fost tratati cu raceala de catre purtatorul de cuvant al presedintelui, cu explicatia ca fosta doamna Putin se va bucura ca orice cetatean de pensia minima, conform legii.

In rest, purtatorul de cuvant a rugat sa nu i se ceara detalii privind viata privata a conducatorilor si famiilor lor, acestea neavand un caracter public.

De aici incolo, informatiile continua tot pe surse, pornind de la faptul ca persoana in cauza nu detine o locuinta. Ca urmare, ori o ajuta fostul sot, ori se confirma varianta cu manastirea, ceea ce n-ar fi exclus, pe de o parte prin frecventa vizitelor ei la acest sfant lacas, pe de alta parte prin viteza cu care se face restaurarea unor spatii locuibile.

A propos, tot pe surse, presa a mai aflat ca exista propunerea ca fostei prime doamne sa-i fie incredintat rolul de stareta a manastirii. Din pacate, si cei de la Eparhia Pskov au fost la fel de zgaciti in a oferi informatii ca si Kremlinul. Au dat din umeri si n-au confirmat stirea venita pe surse.

Din toate aceste informatii, ziarele nu stiu deocamdata sa traga alta concluzie decat faptul ca nu exista fum fara foc, proverb la fel de cunoscut la rusi, ca si la noi.

Putin va fi nemilos după atacul de la Moscova, dar încrederea populației în el a scăzut. Dezvăluirile unui jurnalist rus
Putin va fi nemilos după atacul de la Moscova, dar încrederea populației în el a scăzut. Dezvăluirile unui jurnalist rus
Regimul brutal și represiv al lui Vladimir Putin este bun la anchete întârziate și la tortură, dar nu are capacitatea de a opri atacurile, scrie jurnalistul rus Andrei Soldatov în The...
Statul Islamic amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea ”fraților lor” arestați după atacul din Moscova: ”A sporit pofta de sânge”
Statul Islamic amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea ”fraților lor” arestați după atacul din Moscova: ”A sporit pofta de sânge”
Gruparea jihadistă Stat Islamic i-a amenințat pe rușii „sălbatici“ cu „masacrul”, inclusiv pe Vladimir Putin, pentru torturarea bărbaților suspectați că au ucis 137 de persoane...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #Liudmila Putina fosta prima doamna, #Pskov manastire , #presedinte Rusia