Ideologul lui Putin, vizita fulger la Bucuresti

Joi, 26 Iunie 2014, ora 14:43
21594 citiri
Ideologul lui Putin, vizita fulger la Bucuresti
Foto: turcescu.ro

Aleksandr Dughin, ideologul presedintelui rus Vladimir Putin, s-a aflat in Romania in prima parte a acestei saptamani marcata de puternice tensiuni pe scena politica autohtona.

Fiu al unui inalt membru al spionajului militar sovietic si propovaduitor al reinvierii imperiului rus, Dughin (foto, al doilea din dreapta) a fost fotografiat, marti, la restaurantul Diesel din cartierul bucurestean Floreasca, alaturi de Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), sotia lui Eugen Mihaescu, publicistul Mircea Popa si Calin Mihaescu, editor si initiator "Miscarea Eurasia" in Romania, dezvaluie pe blog Robert Turcescu, care publica, in premiera, fotografia.

Jurnalistul afirma ca Dughin a venit in Romania duminica, 22 iunie 2014, si a decolat cu destinatia Rusia de pe Aeroportul Henri Coanda, miercuri, 25 iunie 2014, la ora 14:00.

Anul trecut, ideologul Kremlinului declara pentru Vocea Rusiei urmatoarele:

"Integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice, Romania isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar, mai mult, aceasta decizie va fi acceptata cu bucurie de toata lumea".

Prezenta consilierului lui Putin la Bucuresti a fost confirmata pentru Hotnews de Mircea Popa, acesta declarand ca Dughin "s-a intalnit cu mai multe fete bisericesti", fiind interesat de proiectul sau eurasiatic.

Vocea Rusiei il considera pe Dughin "unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi". De altfel, el nu este strain de ceea ce s-a intamplat in Ucraina.

Consilierul lui Putin, inregistrat cand le dadea instructiuni extremistilor din Ucraina

Robert Turcescu afirma ca surse bine informate au spus ca responsabil de vizita lui Dughin in Romania ar fi Calin Georgescu, al carui nume a fost vehiculat de mai multe ori in ultimii ani pe lista potentialilor prim-ministri ai Romaniei.

Cine sunt apropiatii lui Dughin

Alexandr Dughin a mai fost prezent in Romania si anul trecut, in perioada 14-16 septembrie 2013, cand a avut intalniri si cu un grup de reprezentanti ai SCMD (Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate) condus de Mircea Dogaru, unul dintre organizatorii protestelor din 2012 impotriva Guvernelor Boc si Ungureanu.

Pe parcursul vizitei de anul trecut, Dughin s-a intalnit si cu Adrian Nastase, la sediul Fundatiei Titulescu, lucru mentionat de fostul premier aflat acum in inchisoare, pe blogul sau, la data de 17 septembrie 2013. Acesta a scris ca in discutiile cu consilierul lui Putin au fost abordate "atat evolutiile actuale pe plan international, cat si posibilele scenarii legate de viitoarea configuratie geo-strategica a lumii".

Un alt apropiat al lui Dughin este Vona Gabor, liderul partidului de extrema dreapta maghiar Jobbik, care militeaza pentru ruperea Transilvaniei de Romania. In martie 2014, el a fost invitat de Dughin sa sustina o prezentare la universitatea Lomonosov din Moscova, fiind foarte apreciat.

In prezentarea sa, Vona a numit SUA "un experiment european malformat" si Uniunea Europeana "o organizatie tradatoare", el apreciind ca Rusia "este mult mai europeana, pentru ca ea pastreaza traditia, mai degraba decat venereaza banii si cultura de masa", a declarat Vona, sustinand ca, in cativa ani, Ungaria va trebui sa aleaga: "Va ramane lipita de UE, va adera la Uniunea Eurasiatica sau va ramane independenta", se arata intr-un articol publicat in luna martie de activenews.ro.

Mai multi specialisti in politica externa, printre care si Emil Hurezeanu, sustin ca Rusia nu este straina de scandalurile de presa care au izbucnit in aceasta perioada in trei importante tari NATO: Turcia, Polonia si Romania.

De altfel, Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea si cel care a dat Antenei3 inregistrarile care au condus la arestarea preventiva a lui Mircea Basescu, este unul dintre cei care, alaturi de Mircea Dogaru, au semnat diplome de excelenta acordate unor inalti oficiali din Ambasada Rusiei la Bucuresti si au felicitat Federatia Rusa pentru anexarea Crimeii.

Un alt consilier al lui Vladimir Putin, Alexander Kondyakov, a fost prezent in Romania si in 2007, si in 2012, de fiecare data cand Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei. Mai mult, in 2007, Kondyakov, despre care se stie ca este mason de rang inalt, a fost primit chiar la Palatul Victoria, de premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dughin Bucuresti, #Dughin Romania, #consilier Putin Bucuresti, #Dughin Nastase , #presedinte Rusia