Ziare.com

Intepaturile dintre Rusia si SUA continua: Consecintele se rasfrang asupra Europei

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 23:11

   

Intepaturile dintre Rusia si SUA continua: Consecintele se rasfrang asupra Europei
Tentativele vizand perturbarea echilibrului strategic in lume continua, in special prin proiectul instalarii unui scut antiracheta american in Europa, a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin intr-o reuniune a colegiului Ministerului Apararii.

"Tentativele de perturbare a echilibrului strategic nu slabesc. Ele sunt legate in primul rand de proiecte de instalare a scutului antiracheta american", a declarat Putin, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

Kremlin: Acordul SUA -Rusia pe scutul antiracheta, fara sanse de realizare

Seful statului rus a atras totodata atentia asupra unei eventuale deteriorari a situatiei in Asia Centrala, in urma retragerii trupelor internationale din Afganistan. Prevazuta in 2014, retragerea risca nu doar sa agraveze situatia in aceasta tara, ci sa destabilizeze totodata tarile din regiune, apreciaza el.

Rusia incepe monitorizarea tarilor europene

Rusia a inceput testarea unui nou radar destinat detectarii vectorilor aerieni de mare viteza - rachete de croaziera si avioane fara pilot -, sistemul permitand monitorizarea unei mari parti a Europei.

Controversa scutului antiracheta intre SUA si Moscova - faza pe scrisori

Radarul de ultima generatie, denumit "Container", este instalat in oraselul Kovilkino, situat in republica rusa Mordovia, si are o raza de actiune de 3.000 de kilometri, putand acoperi o mare parte a Europei.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca radarul, a carui testare a inceput in 2 decembrie, va permite monitorizarea situatiei "din Occident".

"Am ordonat comandamentului Fortelor Aerospatiale si structurilor de comanda adiacente sa se asigure ca noul radar va deveni deplin operational pana la sfarsitul anului 2015", a declarat Soigu.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

europa mereu a fost tampon

intre SUA si rusii,hitler a vrut sa schimbe situatia si ca urmare a trebuit sa se impuste singur.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor