Malaysia Airlines si Guvernul Rusiei lucreaza cu aceeasi companie de PR

Autor: Ana Ilie
Joi, 24 Iulie 2014, ora 18:11
1507 citiri
Malaysia Airlines si Guvernul Rusiei lucreaza cu aceeasi companie de PR

Agentia de relatii publice a Kremlinului, Ketchum, a fost angajata de compania Malaysia Airlines pentru "consiliere de criza" dupa ce zborul MH370 a disparut cu aproape 300 de persoane la bord, in luna martie.

Deocamdata nu se stie daca Ketchum are in continuare relatii de colaborare cu compania aeriana care tocmai a mai pierdut un avion deasupra Ucrainei, probabil lovit de o racheta trasa de separatistii pro-rusi. Daca aceasta colaborare inca mai exista, ar reprezenta o provocare si un potential conflict de interese pentru firma, care are birouri in sase continente si zeci de orase din lume, scrie International Business Times.

Arun Sundhaman, jurnalist pentru Holmes Report, care se ocupa de lumea relatiilor publice a scris pe Twitter ca Malaysia Airlines nu colaboreaza cu Ketchum pentru dezastrul zborului MH17, prabusit in Ucraina in urma cu o saptamana.

Relatia dintre Ketchum si Kremlin a inceput in 2006. Moscova a platit agentiei 1,5 milioane de dolari pentru ultima jumatate a lui 2013, deci este o colaborare destul de costisitoare, mai ales ca, potrivit unui fost asociat al agentiei, Rusia nu isi recupereaza investitia, intrucat presedintele Vladimir Putin ignora sfaturile expertilor.

Putin "isi face singur PR-ul. Sincer nu pot sa ma gandesc la nimic din ce a facut Ketchum si a imbunatatit imaginea Rusiei", a spus Angus Roxburgh, care a lucrat la acest cont in perioada 2006-2009.

Putin este in centrul unui scandal international, dupa ce tot mai multe voci il considera responsabil pentru prabusirea avionului Malaysia Airlines in Ucraina.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, s-a prabusit in estul Ucrainei, pe 17 iulie. Nicio persoana nu a supravietuit.

Obama: Separatistii nu pot sa doboare un avion decat cu echipament sofisticat care vine din Rusia

Serviciile secrete americane au confirmat ca in avion au fost trase rachete sol-aer de tip Buk, insa nu este clara provenienta acestora. Presedintele ucrainean Petro Porosenko a acuzat un act de terorism, de care ar fi responsabili separatistii prorusi. La randul sau, liderul rus Vladimir Putin a sustinut ca responsabilitatea pentru tragedia aviatica este a autoritatilor de la Kiev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Putin agentie PR Malaysia Airlines, #Putin avion doborat Ucraina , #presedinte Rusia