Ziare.com

Partidul lui Marian Lupu va coopera cu partidul lui Vladimir Putin

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 15:01

   

Partidul lui Marian Lupu va coopera cu partidul lui Vladimir Putin
Marian Lupu, candidat la presedintia Republicii Moldova, a declarat, intr-un interviu publicat de ITAR-Tass, ca Partidul Democrat Moldovean si partidul Rusia Unita vor semna un acord de cooperare.

El a participat la congresul din Sankt Petersburg al partidului Rusia Unita. Partidele au inceput sa lucreze la proiectul de acord in urma cu doua-trei saptamani.

"Acum, prin participarea mea la congres, ca invitat, am discutat masurile ce vizeaza un plus de substanta pentru acest document. L-am initiat si vom continua activitatea pe acest document", a explicat Lupu.

Implementarea acordului le va permite partidelor "sa-si ofere ajutor recipric prin formarea unei noi platforme pentru interactiune", a declarat el. "Vom efectua schimburi de experienta si informare si vom continua discutiile privitoare la construirea partidului. Aceste planuri ne vor aduce noi perspective pentru cooperarea intre partide si in relatiile Rusia-R. Moldova", a subliniat Lupu.

Rusia are un rol-cheie in rezolvarea conflictului din Transnistria, iar Moscova trebuie sa ramana un partener strategic al Chisinaului, a mai declarat Marian Lupu.

Lupu a apreciat ca R. Moldova trebuie sa isi mentina statutul de neutralitate prevazut in Constitutie. Statutul de neutralitate "va fi o misiune prioritara pentru politica externa a R. Moldova", a adaugat el, afirmand ca neutralitatea tarii ar putea fi consfintita si "intr-un pachet de acorduri privind reglementarea conflictului transnistrean".

Vorbind despre conflict, Lupu a afirmat ca aceasta poate fi rezolvata numai pe cale pasnica. "Calea pasnica, aceste discutii constituie singurul mod in care poate fi rezolvata problema", a spus Lupu. "Suntem pregatiti pentru dialog. Suntem dispusi sa actionam si sa ajungem la un model de unificare pentru a se asigura unitatea tarii. Rusia joaca un rol-cheie in proces", a explicat el.

Discutand despre prioritatile de politica externa ale Republicii Moldova, el a spus: "Protejarea drepturilor tuturor grupurilor etnice din R. Moldova este indispensabila. Trebuie sa asiguram armonie interetnica si sa oferim posibilitatea de a se vorbi limba nationala prin respectarea culturii nationale", a explicat Lupu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1012 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Concluzia mea - a ruginitului :

lasati-i in zda-pi mamei LOR si sa continue cu rusii - noi NU !
Ce cat-Cà de "neutralitate"-i àla cind tragi spre Putin ?

 

Misto Titlu

Ziaristul ii roman?

MARIAN LUPU UN RUSOFON ......

.... care CERE sprijinul lui Putin pentru a fi ales presedinte
Fara alte comentarii fratilor.

 

Revin, pt. si azi am in memoria olfactiva

mirosul (putoarea) picioarelor murdare ale Noricai care vorbeste acum de ...fraudà electorala in Italia - FRAUDA este a parintilor acestei taranci, care au zamislit-o !
Puah !

 

Si Le Monde scrie prin Mirel Bran despre

alegeri.

 

nu fii un tradator de neam lupule

viitorul fratilor nostri romani este alaturi de noi de patria mama romania de europa nu alaturi de bolsevici rusii care va-u rapit de la sinul mamei voastre romania si de fratii vostri romani ,traiasca neamul romanesc

 

MARIAN LUPU

Am avut presimtirea ca Marian Lupu este un comunist care nu vrea binele poporului lui,ii place sa fie sub jugul rusului.Sper ca R. Moldova sa-l tina cit mai la distanta.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor