Prima vizita a lui Vladimir Putin in Londra dupa noua ani (Video)

Joi, 02 August 2012, ora 14:41
2278 citiri
Prima vizita a lui Vladimir Putin in Londra dupa noua ani (Video)
Foto: The Guardian

Presedintele rus Vladimir Putin se va intalni, joi, la Londra cu premierul britanic David Cameron la resedinta sa din Downing Street 10, unde va discuta despre situatia grava din Siria. Aceasta va fi prima vizita a sa in Marea Britanie dupa noua ani.

Convorbirile dintre Putin si Cameron intervin la doua saptamani dupa ce Rusia si China s-au opus prin veto ultimei tentative a ONU pentru a opri varsarea de sange pe strazile din Siria, relateaza The Guardian.

Dupa intrevederea cu premierul britanic, Putin va asista la competitia olimpica de judo care se va desfasura in parcul olimpic din Stratford. Vladimir Putin a fost campion de judo al orasului Sankt Petersburg si are centura neagra.

Assad: Confruntarile din Siria vor decide soarta natiunii

Conflictul dintre rebelii si fortele guvernamentale din Siria vor decide soarta natiunii, a declarat presedintele Bashar al Assad.

Intr-o declaratie scrisa, Assad i-a laudat pe soldati pentru confruntarea cu "bandele teroriste armate", relateaza BBC. El i-a descris pe militari drept "eroi" si aparatori ai "cauzelor drepte".

"Soarta poporului nostru si a natiunii noastre, a trecutului, prezentului si viitorului, depinde de aceasta batalie", se arata in declaratia presedintelui sirian. Aceasta este prima decalaratie publica a lui Bashar al Assad, care nu a mai vorbit in public de doua saptamani.

In plus, presedintele sirian a spus ca "batalia cu dusmanul imbraca multiple forme", referindu-se totodata la "o batalie cruciala si eroica".

Revolta antiregim a provocat, in ultimele saptamani, lupte pe strazile capitalei Damasc si ale orasului Alep. Activistii estimeaza ca circa 20.000 de oameni au murit, din luna martie 2011.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#viztia Putin Marea Britanie, #Vladimir Putin intrevedere David Cameron, #Vladimir Putin discutii David Cameron , #presedinte Rusia