Putin acuza SUA de joc dublu: Declara razboi teroristilor, dar ii foloseste pentru doborarea regimurilor incomode

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 20:51
4632 citiri
Putin acuza SUA de joc dublu: Declara razboi teroristilor, dar ii foloseste pentru doborarea regimurilor incomode
Foto: Captura Youtube/RuptlyTV

Unele tari fac joc dublu, "luptand impotriva teroristilor si, in acelasi timp, pozitionand in interes propriu piesele pe tabla de sah a Orientului Mijlociu", a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, in timpul discursului sustinut in cadrul Clubului de discutii Valdai, la Soci.

"Fara indoiala, SUA au un potential militar imens, cel mai mare din lume. Insa, este intotdeauna greu sa faci joc dublu. Sa declari razboi teroristilor si, in acelasi timp, sa incerci sa folosesti o parte dintre ei pentru a pozitiona in interes propriu piesele pe tabla de sah a Orientului Mijlociu", a spus Putin.

Potrivit liderului rus, terorismul nu poate fi invins folosind o parte dintre teroristi ca parghie "pentru doborarea regimurilor incomode". "Dupa aceea, nu mai poti scapa de acesti teroristi", a atentionat Putin.

Presedintele sirian Assad, vizita surpriza la Moscova. A pus tara la cale cu Putin (Video)

Tupeul lui Putin nu are margini: Isi face baza militara intr-o zona fierbinte din Pacific

De asemenea, presedintele Rusiei a declarat ca armele destinate asa-zisei opozitii moderate din Orientul Mijlociu ajungeau in mod inevitabil in mainile teroristilor.

"Infrastructura teroristilor se extindea, numarul de combatanti se majora, iar armele care erau livrate asa-zisei opozitii moderate ajungeau in mod inevitabil in mainile organizatiilor teroriste", a spus Putin. "Voi spune mai mult: uneori, de partea teroristilor treceau bande intregi, cum s-ar spune cu surle si trambite", a adaugat liderul rus.

Clubului Valdai, creat in septembrie 2004, reuneste in principal experti si jurnalisti specializati pe tematica rusa. La discutiile din acest an ale Clubului Valdai, avand ca tema "Razboiul si pacea: omul, statul si riscul unui mare conflict in secolul XXI", sunt prezenti peste 130 de experti si politologi din 30 de state ale lumii.

Putin, despre teroristii din Siria: Destabilizeaza regiuni, racoleaza din multe tari

Avertismentul lui Obama pentru Putin: Nu cu ajutorul bombelor! (Video)

Armata rusa efectueaza din 30 septembrie atacuri in Siria. Moscova sustine ca operatiunile sale in Siria vizeaza gruparile teroriste, in special Statul Islamic. SUA, care conduc coalitia internationala ce efectueaza de un an lovituri aeriene impotriva gruparii jihadiste din Siria, acuza Moscova ca inteventia sa are de fapt ca scop salvarea regimului Bashar al-Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putin atac SUA foloseste teroristi, #Putin SUA teroristi Siria regim Assad , #presedinte Rusia