Putin acuza SUA: Distrug echilibrul sistemului mondial, isi taie singure creanga de sub picioare

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 23:25
4640 citiri
Putin acuza SUA: Distrug echilibrul sistemului mondial, isi taie singure creanga de sub picioare
Foto: The Independent

Presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite ca distrug echilibrul puterilor la nivel mondial pentru a obtine beneficii proprii.

"Sistemul de relatii internationale are nevoie de unele schimbari, dar SUA, care cred ca au castigat Razboiul Rece, nu vad aceasta necesitate", a declarat Putin la Soci, relateaza Russia Today, in pagina electronica.

El a criticat Occidentul pentru ca "inchide ochii la patrunderea terorismului international in Rusia si in tarile din Asia Centrala". Putin a afirmat, de asemenea, ca Statele Unite se fac responsabile de sponsorizarea gruparilor extremiste.

"Nu inceteaza niciodata sa ma uimeasca modul in care partenerii nostri s-au facut vinovati de aceleasi greseli mereu. In trecut au sponsorizat extremistii islamici care luptau impotriva Uniunii Sovietice, in Afganistan. Din aceasta cauza au aparut talibanii si al Qaida", a afirmat presedintele rus.

Oficial de la Kremlin: Poporul intelege ca daca Putin nu e, atunci nici Rusia nu e

El i-a criticat si pe cei care cumpara petrol de la teroristi contribuind astfel la sporirea fondurilor lor. "Teroristii vand petrol la un pret foarte scazut, iar acele tari care il cumpara si apoi il vand, finanteaza terorismul, care in cele din urma se va intoarce impotriva lor".

Putin s-a referit si la numeroasele sanctiuni impuse Rusiei de catre Statele Unite si Occident, afirmand ca a fost o greseala care are efecte asupra tuturor. "SUA, care au implementat sanctiuni impotriva Rusiei, isi taie singure creanga de sub picioare", a afirmat el. Sistemul negocierilor pentru reducerea si controlul armelor a fost distrus. Acesta avea un potential real si fusese propus de SUA, a precizat presedintele rus.

Putin a criticat, de asemenea, autorii "haosului controlat" si revolutiilor colorate pentru ca nu stiu ce fac si probabil au "deschis cutia Pandorei". El a afirmat ca Moscova "a incercat sa discute cu Statele Unite despre Ucraina de multa vreme, dar ni s-a spus ca nu este treaba noastra. Apoi au intors cele doua tari una impotriva ceileilalte, ceea ce a dus la o distrugere de amploare a infrastructurii. Cand am intrebat de ce fac acest lucru, ei au ridicat din umeri si nu au avut un raspuns", a afirmat Putin.

Presedintele rus a declarat, de asemenea, ca afirmatiile potrivit carora Rusia incearca sa creeze un imperiu si sa destabilizeze lumea nu au fundament. "Rusia a ales - noi vrem sa ne dezvoltam economia si sa dezvoltam valorile democratice. Lucram cu partenerii nostri in cadrul Cooperarii de la Shanghai, uniunea BRICS de exemplu. Vrem ca opiniile noastre sa fie respectate. Trebuie sa fim cu totii precauti pentru a nu face pasi grabiti si periculosi. Unii jucatori de pe scena mondiala au uitat de acest lucru", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vladimir Putin citica SUA, #Vladimir Putin SUA terorism , #presedinte Rusia