Putin ameninta Turcia cu noi sanctiuni: Actiunile Rusiei nu vor fi nici isterice, nici periculoase, ci dureroase

Autor: Ana Ilie
Joi, 03 Decembrie 2015, ora 16:16
5915 citiri
Putin ameninta Turcia cu noi sanctiuni: Actiunile Rusiei nu vor fi nici isterice, nici periculoase, ci dureroase
Foto: Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a aratat ca doborarea avionului rus de catre Turcia a fost un act de razboi si Kremlinul va pedepsi Ankara cu sanctiuni mai dure decat primele masuri luate in acest sens, ce vizeaza importurile de legume si fructe.

Este un semnal ca incidentul va fi de lunga durata si cu consecinte grave, comenteaza Business Insider.

Putin a amenintat Turcia cu sanctiuni in cursul discursului anual despre starea natiunii, tinut joi. Liderul de la Kremlin a aratat ca Rusia nu va uita incidentul de la 24 noiembrie si nici nu se va angaja "intr-un zdranganit de sabie" cu Turcia.

Rusia opreste lucrarile la un proiect de importanta geostrategica din Turcia: Nu vedem rostul

"Insa daca cineva crede ca dupa ce au comis aceasta ingrozitoare crima de razboi, uciderea cetatenilor nostri, ca vor scapa cu cateva masuri privind rosiile lor sau cateva limite asupra constructiilor sau altor sectoare, se inseala amarnic", a afirmat acesta.

La cateva minute dupa discursul lui Putin, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a anuntat ca Rusia opreste negocierile cu Ankara pe tema gazoductului Turkish Stream, o miscare strategica ce arata cat de mare e supararea Rusiei.

Turcia va avea motiv sa isi regrete actiunile "mai mult decat o data", a mai avertizat Putin, care a promis ca actiunile de retaliere ale Rusiei nu vor fi nici isterice nici periculoase.

Putin a repetat un apel pentru constituirea unei ample coalitii internationale impotriva terorismului, insa a solicitat tarilor sa evite "dublele standarde, contactele cu organizatiile teroriste si orice incercare de a le folosi pentru propriile scopuri" - vizand astfel Turcia, pe care a acuzat-o in repetate randuri ca ar avea legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic. Turcia respinge aceste acuzatii.

La mai bine de o saptamana de la incident, Moscova si Ankara au in continuare pozitii diferite: Rusia insista ca avionul nu a patruns in spatiul aerian turc, in vreme ce Turcia sustine ca pilotii rusi nu au raspuns avertismentelor de a parasi spatiul aerian turc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Putin sanctiuni Turcia, #Putin amenintare Turcia avion , #presedinte Rusia