Ziare.com

Putin: Armele chimice siriene, alternativa la arsenalul nuclear israelian

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 12:34

   

Putin: Armele chimice siriene, alternativa la arsenalul nuclear israelian
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca Siria a dezvoltat arme chimice "ca o alternativa la armele nucleare ale Israelului".

Putin a mai declarat, in cadrul unui interviu acordat joi si preluat de Jerusalem Post, ca asa-zisul arsenal nuclear al Israelului transforma statul evreiesc intr-o "tinta" si creeaza "probleme de politica internationala".

Comentariile lui Putin vin ca urmare a unei intrebari din partea reporterilor asupra intelegerii ditre Rusia si SUA de a pune arsenalul chimic sirian sub supervizare internationala.

"Avantajul tehnic al Israelului - trebuie sa o spunem direct - este acela ca nu are nevoie de arme nucleare. Israelul are deja o tehnica militara mult superioara celorlalte state din regiune", spune presedintele rus.

"Problema proliferarii armelor de distrugere in masa ramane de actualitate; trebuie sa obtinem o situatie fara arme nucleare in anumite regiuni ale lumii, in special in Orientul Mijlociu", mai crede acesta.

Intelegerea asupra armelor chimice siriene a crescut presiunea asupra Israelului de a se alatura Tratatului de Neproliferare a Armamentului Nuclear al carui scop este acela de a preveni raspandirea armamentelor nucleare si din care fac parte 190 de state.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1534 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Putin incepe sa o intoarca cu armele chimice ale lui Assad.

Daca-i dai nas lui Ivan, se suie pe divan. Lasa sa se convinga si Obama cu cine are de-a face, caci el traieste inca intr-o realitate paralela.

 
 

 

 

Putin: Armele chimice siriene, alternativa la arsenalul nuclear ...

..israelian. Si completare:livrate de rusi.Si la unii si la altii.

 

Nope! Zdraelienii le au de la anglo-americani.

.

cutremurator voodoo shocant choiar cinic

si eu am avut bunici care mi-au povestit ce au facut rro...anii de bratzeta cu nazistii in teritoriile de pana la Cotul Donului.....vaz ca va ofuscheaza adevarul , daca inadecvatzi inseamna ca ati citit si v-ati ofuscat deci obiectiv atins!!!ih,ih,ih,ih,ih, !!!shocant !!!ramane cum vrea Valodea si RUSSIA....ih,ih,ih,ih, cutremurator !!!

'geaba, da' Putin

Le cam ia fata la americani. Omul sfinteste locul. Pacat doar ca e nascut in Rusia.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor