Putin avertizeaza: Daca Finlanda adera la NATO, Rusia isi va repozitiona trupele

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 23:02
7873 citiri
Putin avertizeaza: Daca Finlanda adera la NATO, Rusia isi va repozitiona trupele
Foto: Kremlin (Arhiva)

Moscova isi va repozitiona trupele daca Finlanda adera la NATO, a avertizat vineri presedintele rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a lansat acest avertisment intr-o conferinta de presa, la finalul intalnirii cu presedintele finlandez Sauli Niinisto la resedinta de vara a acestuia din urma, din Naantali, relateaza The Associated Press.

"Daca Finlanda intra in NATO, asta inseamna ca militarii finlandezi nu vor mai fi independenti, suverani, in adevaratul sens al cuvantului. Ei vor deveni parte a infrastructurii militare a NATO, care se va trezi instantaneu la frontierele Rusiei", a declarat Putin.

Cea mai mare parte a trupelor ruse se afla departe de frontiere in prezent, a dat asigurari Putin. Insa, in eventualitatea in care Finlanda adera la NATO, "credeti ca vom mai actiona la fel?", a adaugat el.

Aceasta este prima vizita pe care Putin o efectueaza intr-o tara din Uniunea Europeana dupa Brexit.

Interesul fata de o eventuala aderare la NATO este in crestere atat in Finlanda, cat si in Suedia vecina, dupa ce Rusia a anexat Peninusla ucraineana Crimeea si in urma unor acuzatii potrivit carora Moscova ii sustine militar - cu armament si oameni - pe separatistii rusi in estul Ucrainei, ceea ce rusii dezmint.

Ministrii finlandez si suedez de Externe au participat, in mai, la o reuniune a omologilor lor din NATO, un indiciu cu privire la o consolidare a relatiilor cu Alianta.

Putin efectueaza aceasta vizita in UE in ziua in care Bruxelles-ul a prelungit sanctiunile impuse Moscovei in criza din Ucraina. Aceste sanctiuni, alaturi de embargoul agroalimentar rus, au afectat puternic economia finlandeza.

Liderul de la Kremlin a sugerat ca exista o cale de ocolire a problemelor cu care se confrunta Finlanda. "Apelati la Londra, (britanicii - n.red.) va vor arata" cum, a spus el, referindu-se la iesirea Regatului Unit din UE.

Niinisto a declarat, la randul sau, ca Rusia poate scapa de sanctiuni implementand ferm prevederile acordurilor de la Minsk, menite sa puna capat razboiului din estul Ucrainei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Putin Finlanda NATO, #Putin ameninta Finlanda NATO , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Putin: "vai de co@iele noastre, vine NATO cu menghinea!"