Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

Marti, 18 Martie 2014, ora 13:35
13824 citiri
Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca peninsula Crimeea este "o zona sfanta pentru rusi", afirmand ca aceasta a fost furata Rusiei.

"Crimeea ne-a fost furata. Crimeea a fost intotdeauna o parte integranta a Rusiei, prin inima oamenilor sai. Aceasta legatura a fost transmisa din generatie in generatie. (...) Crimeea a fost data ca un sac de cartofi", a spus liderul de la Kremlin, intr-o declaratie oficiala.

Vladimir Putin a semnat decretul de anexare a Crimeii (Video)

Vladimir Putin a mai spus ca vrea ca Rusia sa aiba relatii bune cu Ucraina.

"Noi credem ca trebuie sa avem relatii bune cu Ucraina si sa nu avem probleme teritoriale. Vedem Ucraina ca pe un vecin bun, dar vorbitorii de limba rusa au vrut ca dreptul lor sa fie asigurat. Rusii, ca alte minoritati, au suferit de o criza politica constanta timp de 20 de ani", a precizat presedintele rus.

Transnistria cere alipirea la Rusia

El a dat asigurari ca Rusia nu va mai lua si alte teritorii. "Nu ii credeti pe cei care spun ca Rusia va lua alte regiuni dupa Crimeea", a afirmat el.

Doua noi entitati in Rusia: Crimeea si orasul Sevastopol

Vladimir Putin a precizat ca Rusia va accepta in componenta tarii doua noi entitati - Crimeea si orasul Sevatopol.

"Cer Adunarii Nationale sa accepte doua noi parti constituente ale Rusiei, Republica Crimeea si orasul Sevastopol, si sa ratifice acordul de acceptare a Crimeii si a orasului Sevastopol ca parti ale Rusiei", a afirmat liderul de la Kremlin.

Putin a spus ca locuitorii din Crimeea au votat alipirea la Rusia, iar "cifrele referendumului vorbesc de la sine", vorbind despre Sevastopol drept "un oras fortareata si locul de nastere al flotei rusesti".

Asigurari pentru R.Moldova. Putin: Rusia nu va lua alte regiuni dupa Crimeea

"Crimeea este o zona sfanta pentru rusi", a afirmat presedintele rus, completand ca vor ramane trei limbi oficiale - rusa, ucraineana si tatara. De asemenea, Putin a precizat ca regiunea a fost intregrata in Ucraina "din cauza bolsevicilor" si ca a facut parte din Rusia "in mintile oamenilor".

"Rusii din Crimeea au ajuns sa traiasca separati de tara lor", a adaugat liderul de la Kremlin, notand ca rusii din Crimeea "au suferit mult sub autoritatea Ucrainei". Presedintele Rusiei a mentionat ca tara a demarat procedurile modificarii granitelor tarii.

Atac la adresa Guvernului de la Kiev

"Cetatenii din Crimeea si din Sevastopol s-au adresat guvernului rus pentru a le proteja vietile. Nu putem sa ne lasam concetatenii sa sufere, ar insemna tradare", a spus Vladimir Putin. De asemenea, a atacat Guvernul de la Kiev, apreciind ca acesta "este plin de impostori" si ca "nationalistii si antisemitii fac politica Ucrainei".

Presedintele rus a explicat ca fortele militare ale Rusiei nu au intrat niciodata in Crimeea, afirmand ca acestea "se aflau deja acolo in concordanta cu acordurile internationale", mentionand ca autoritatile ruse nu putea lasa Crimeea "sa cada prada amenintarilor".

Vladimir Putin a facut referire si la cazul Kosovo, mentionand ca au fost tari din comunitatea internationala care au aprobat independenta acestei regiuni: "Nu inteleg de ce independenta Crimeii nu ar fi primita la fel de Occident".

"Nu a exista nicio confruntare militara in Crimeea, nu au existat victime. Vreau sa le multumesc militarilor care nu au recurs la varsare de sange. Nu imi amintesc de niciun act de interventionism, de nicio impuscatura sau insulta", a declarat liderul de la Moscova, mentionand ca nu intelege de ce Rusia este acuzata de invadarea Crimeii.

Putin: Vestul a trecut o linie rosie. Apel catre SUA si Germania

Seful statului rus saluta alipirea Crimeii la Rusia drept "un moment istoric", subliniind totodata ca tara sa trebuie sa aiba un dialog cu Vestul.

"Occidentul a trecut o linie rosie. Vrem sa avem relatii cinstite cu Occidentul, dar am fost inselati. NATO a spus ca nu e treaba noastra ca se afla la granitele noastre, acelasi raspuns l-am primit si legat de scutul antiracheta", a spus Putin, complentand ca "isteria Razboiului Rece trebuie sa se incheie".

In timp ce si-a manifestat recunostinta fata de China, presedintele Rusiei s-a adresat si poporului american, "care stie ca libertatea este un factor important", facand apel si la poporul german sa sustina "dorinta poporului rus de a se reunifica".

Vladimir Putin este de parere ca orice alta optiune decat cu Rusia sau cu Ucraina nu exista pentru Peninsula Crimeea, "oricat de atractiva putea sa para".

"Orice alta decizie ar fi fost una instabila si ar afectat in mod negativ viata poporului de acolo. Oamenii de acolo au fost intrebati si au raspuns fara compromis. Locuitorii din Crimeea vor sa fie cu Rusia.

Peste 95 la suta dintre rusi cred ca avem dreptul sa alipim Crimeea. Un procent mare de rusi cred ca Peninsula Crimeea este pamant rusesc si face parte din Rusia. 92 la suta dintre rusi cred ca Peninsula Crimeea trebuie sa faca parte din Rusia.

Exista un consens covarsitor in ceea ce priveste soarta Crimeii. Cu totii sustin reunificarea Crimeii si a Sevastopolului cu Rusia. Rusia trebuia sa aiba aceasta decizie poliitica si nu se putea baza decat pe liberul arbitru al oamenilor", a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Declaratiile lui Putin vin dupa ce, marti, a semnat legea prin care este anexat "statul independent Crimeea", dupa ce Rusia a recunoscut independenta Crimeii. Crimeea si-a declarat oficial independenta fata de Ucraina, in urma inregistrarii unui rezultat zdrobitor in favoarea acestei solutii la referendumul organizat duminica.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#vladimir putin crimeea, #Rusia anexare Crimeea, #Crimeea anexata Rusia, #Crimeea independenta Ucraina , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Dacă auzi „sfântă” din gura lui Lucifer, înseamnă că sfârșitul este