Putin, despre actiunile din Crimeea: Nu regret nimic!

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 22:28
5206 citiri
Putin, despre actiunile din Crimeea: Nu regret nimic!
Foto: Kremlin

Soarta populatiei din Crimeea a fost principalul considerent in luarea deciziei de alipire a fostei peninsule ucrainene la Rusia, a afirmat presedintele rus, Vladimir Putin.

"Cred ca am facut ceea ce trebuie si nu regret nimic", a spus presedintele rus intr-un documentar al postului de televiziune Rossia 1, difuzat cu ocazia aniversarii a 15 ani de cand a preluat puterea.

"Cel mai important lucru pentru noi era sa intelegem ce anume isi doreau oamenii din Crimeea. Daca ei isi doreau sa ramana in Ucraina sau sa fie impreuna cu Rusia?", a explicat Putin, referindu-se la anexarea fostei peninsule ucrainene la Rusia in martie 2014.

Economia Rusiei o ia la vale - Medvedev: Platim pretul pentru anexarea Crimeii

Cum e viata in Ucraina ocupata, controlata de militiile separatistilor pro-rusi

"Din moment ce (ei) au vrut sa se intoarca in Rusia pentru a nu fi calcati in picioare de catre puterea neonazista, radicalii de dreapta sau de Banderovti, nu am avut dreptul sa-i abandonam", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Le-am spus omologilor mei acest lucru la momentul respectiv. Le-am spus ca oamenii au fost factorul cel mai important pentru noi" in luarea deciziei privind soarta Crimeei, a precizat Putin.

Este vorba de "un element de dreptate istorica", a conchis presedintele rus.

Vladimir Putin a devenit presedinte interimar al Rusiei pe 31 decembrie 1999, dupa ce Boris Eltin isi daduse demisia. El a fost ales presedinte in alegerile din 2000 si reales in 2004 si 2012. Intre 2004 si 2008, Vladimir Putin a detinut functia de premier. Actualul mandat al presedintelui rus expira in 2018.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Putin anexare Crimeea, #Putin documentar aniversar , #presedinte Rusia