Putin: Impotriva teroristilor trebuie luptat inainte ca ei sa ajunga la noi acasa

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 18:01
3801 citiri
Putin: Impotriva teroristilor trebuie luptat inainte ca ei sa ajunga la noi acasa
Foto: Twitter/Vladimir Putin

Singura cale corecta de lupta impotriva terorismului este lupta cu acesta in teritoriile deja ocupate de teroristi, "fara a astepta pana cand ei vor ajunge in casa noastra", a declarat miercuri presedintele Vladimir Putin, in cadrul unei sedinte cu membrii guvernului rus.

"Singura cale corecta de lupta cu terorismul international - iar in Siria si pe teritoriile tarilor vecine fac faradelegi tocmai bande de teroristi internationali - este sa actionezi cu anticipare, sa te lupti si sa-i distrugi pe combatanti si teroristi in teritoriile deja cucerite de ei, fara a astepta pana cand ei vor ajunge in casa noastra", a spus Putin, informeaza agentia de presa TASS.

Rusia si-a informat partenerii straini in legatura cu planurile si actiunile sale in Siria, a dat asigurari presedintele Vladimir Putin. "Toti partenerii nostri au fost informati in legatura cu planurile si actiunile Rusiei in Siria", a spus seful statului rus.

Putin a subliniat ca participarea Moscovei la operatiunea antiterorista in Siria se desfasoara in baza dreptului international, "in conformitate cu cererea oficiala adresata Rusiei de catre presedintele Republicii Siria".

Fortele aeriene ale Rusiei au inceput atacurile asupra Statului Islamic in Siria

In acelasi cadru, Vladimir Putin a declarat ca gruparea terorista Statul Islamic a proclamat demult Rusia drept dusman al sau. Presedintele rus a subliniat ca de partea teroristilor lupta mii de persoane originare din diferite tari si "daca ele vor avea succes in Siria, se vor intoarce negresit in tarile lor, vor veni in Rusia". "Nu este un secret ca asa-zisul Stat Islamic a proclamat demult Rusia dusman al sau", a spus Putin.

Putin a precizat ca Rusia va sustine armata siriana "cu atacuri aeriene, fara operatiuni terestre" si ca "nu intentioneaza sa se adanceasca in conflictul din Siria", ci va actiona strict in cadrul dreptului international.

Avioane ale Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse au inceput miercuri atacurile tintite asupra pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul Siriei, a anuntat Ministerul Apararii rus.

"In conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Vladimir Putin, avioane ale Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse au inceput operatiunea aeriana prin atacuri tintite asupra obiectivelor de la sol ale gruparii Statul Islamic in Republica Araba Siria", a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii al Rusiei, general-maiorul Igor Konasenkov.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Rusia atacuri Stat islamic, #Rusia atacuri Siria, #Putin atacuri Rusia, #Putin stat ilamic teroristi , #presedinte Rusia