Putin, in conferinta anuala: Occidentul construieste noi ziduri, vrea sa puna lant Ursului

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 13:38
5929 citiri
Putin, in conferinta anuala: Occidentul construieste noi ziduri, vrea sa puna lant Ursului
Foto: Sputnik

Presedintele rus Vladimir Putin este de parere ca Occidentul ridica noi ziduri in Europa. Afirmatiile au fost facute in cadrul celei de-a zecea conferinte de presa anuala, un eveniment-mamut, fara egal intre tarile lumii.

Joi la pranz, in fata a 1.259 de jurnalisti, Putin si-a inceput conferinta de presa anuala, in contextul crizei ucrainene, economiei ruse care se clatina, a rublei in cadere si relatiilor tensionate cu Occidentul, scrie The Telegraph.

Intrebat daca este de parere ca omenirea va trai intr-o lume divizata, avand in vedere ca la cateva decenii dupa caderea Zidului Berlinului un nou "zid" se construieste, un zid al criticilor reciproce, Putin a afirmat ca Occidentul se face vinovat de aceasta situatie.

Putin avertizeaza liderii UE si SUA: Sanctiunile va vor face multe probleme

"Partenerii nostri au decis ca sunt invingatori si nu s-au oprit. Nu au incetat sa construiasca ziduri noi in pofida tuturor incercarilor noastre de a coopera in Europa si in lume. Cea mai buna cale este sa incepem un spatiu unic de securitate, de libertate economica", a spus Putin.

Liderul e la Kremlin a continuat adaugand ca rusii au demonstrat ca vor la lucreze alaturi de Occident si ca tarile NATO sunt agresorii.

Putin: Incercarea de a izola Rusia prin sanctiuni, un tel absurd si iluzoriu

In relatia cu Vestul, spune Putin, occidentalii sunt cei care provoaca rusii. Putin a apelat la analogia cu un urs care pazeste taigaua. "Ce sa faca ursul, sa se relaxeze si sa cedeze mierea? Poate asa vor lasa ursul In pace. Dar ei vor sa puna ursul in lanturi. Daca ne gestionam teritoriile, este incorect pentru ei. Noi ne protejam suveranitatea si independenta. Peste 20-30% din problemele cu care ne confruntam sunt rezultat al sanctiunilor", a mai aratat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Putin relatii occident, #Putin ziduri Europa , #presedinte Rusia