Ziare.com

Putin, interviu in presa germana despre criza din Ucraina si relatia cu Merkel

de Ana Ilie
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 10:52

   

Putin, interviu in presa germana despre criza din Ucraina si relatia cu Merkel
Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat duminica, intr-un interviu acordat unei televiziuni germane, ca este convins ca ar trebui sa se poata gasi o solutie la criza ucraineana. Putin a adaugat ca este preocupat, cu toate acestea, de pericolul epurarii etnice.

In interviul de 30 de minute, Putin a aparat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, dar a incercat si sa cucereasca audienta germana spunand ca relatiile dintre cele doua natiuni n-au fost niciodata mai bune, scrie Reuters.

"Se poate gasi o cale de iesire din aceasta situatie? Da, sunt convins ca exista o cale", a afirmat Putin, dupa ce a criticat Guvernul ucrainean pentru ca a folosit forta, nu dialogul, impotriva adversarilor din est, pentru a declansa actuala criza.

"Voi spune asta direct: suntem foarte ingrijorati ca poate aparea dorinta de a folosi epurarea etnica. Ne ingrijoreaza o alunecare spre neo-nazism. Sunt oameni cu svastika pe maneca si forte armate cu simbolurile SS pe casti... Din acest motiv, ne temem ca exista o alunecare in acea directie. Ar fi un dezastru pentru oamenii din Ucraina", a afirmat Putin.

Putin, odinioara spion KGB in Germania de Est, fluent in limba germana, a vorbit aproape tot timpul in rusa si a spus ca a facut greseli si crede ca Ucraina are un viitor luminos, desi are nevoie de un cadru in care toate minoritatile sa se simta ca acasa.

"Este o natiune mare cu oameni mari. Dar, stii, lipseste un singur lucru: intelegerea ca pentru a avea succes, a fi stabila, si a creste, toata lumea trebuie sa aiba sentimentul ca aceasta este casa lor, indiferent ce limba vorbesc - fie ca e ungara, rusa, ucraineana sau poloneza", a explicat Putin.

Seful de la Kremlin a mai spus ca anexarea Crimeii a fost legitima, potrivit dreptului international, si democratica, deoarece atat parlamentul regional cat si oamenii au votat pentru acest lucru.

Trupele ruse au fost detasate acolo doar pentru a preveni o varsare de sange.

Putin s-a declarat surprins de reactia din Occident. "Consideram reactia complet nepotrivita cu ceea ce s-a intamplat. Sunt ferm convins ca Rusia nu a incalcat dreptul international in niciun fel", a spus el.

Putin s-a mai referit si la relatia cu cancelarul german Angela Merkel, cu care a afirmat ca lucreaza pentru a calma situatia din Ucraina.

"Este in interesul nostru... si vom cauta o solutie comuna si un cadru politic comun. Suntem pregatiti pentru asta, dar va functiona numai daca lucram impreuna", a explicat Putin.

Intrebat daca a facut greseli, a raspuns: "Uite, greseli se fac mereu - in afaceri si in viata privata. Toata lumea face greseli. Dar ceea ce este important este sa reactionezi la timp, sa analizezi si sa intelegi ca a fost o greseala si apoi sa-ti schimbi comportamentul - si sa nu ramai blocat intr-o fundatura, ci sa lucrezi in sensul gasirii unei solutii".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

interviu in presa germana despre criza din Ucraina

originalul interviului
''Interview to German TV channel ARD''
http://eng.kremlin.ru/transcripts/23253

''The coup took place in Kiev. A considerable part of the country supported it, and they were happy partly because they believed that after the signing of, say, the Association Agreement there will be open borders, job opportunities, the right to work in the European Union, including in Germany. They thought that it will be like that. In fact, they have nothing of the sort. The other part of the country, the southeast, did not support it and said, "We do not recognise you." And instead of starting a dialogue, instead of explaining to people that the central authorities in Kiev are not going to do anything bad, and on the contrary, they will propose various forms of coexistence and development of a common state, they are ready to grant them their rights, instead of that they begin making arrests at night. Once the night arrests began, people in the southeast took up arms. Once they took up arms, instead of stopping (the authorities should have the wisdom to do that) and starting this dialogue they sent the army, the air force, tanks and multiple rocket launchers. Is this a way to solve problems? And ultimately everything came to a deadlock. Is it possible to get out of it? I am sure that it is possible.''

intre timp Reuters:
''Poroshenko: Ukraine "Ready for Total War"..''

 

Iar repeti ca un papagal musafirov tot ce spun moskalii...

Ai uitat sa vorbesti de indignarea ucrainenilor cand erau gata sa fie bagati cu forta in uniunea aia venala...pardon, vamala!
Ai uitat sa spui ca NIMENI nu-i asuprea pe etnicii rusi in Ucraina! Ai uitat sa spui ca rusi din Rusia au dirijat toata rebeliunea in Est si abia acum se cauta cozile de topor locale care sa fie puse in vitrina ca marionete ale Rusiei si astfel sa se dea impresia de "afacere interna ucraineana"!

Si in sfarsit, de unde dreaku au aparut peste noapte soldatei verzi in uniforme de camufaj inarmati pana in dinti? De unde tehnica de lupta?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor