Putin le cere rusilor sa nu se izoleze de lume, dar se gandeste sa se retraga din CEDO

Autor: Ana Ilie
Joi, 14 August 2014, ora 17:58
3126 citiri
Putin le cere rusilor sa nu se izoleze de lume, dar se gandeste sa se retraga din CEDO

Rusii trebuie sa-si consolideze si sa-si dezvolte tara fara a aluneca in izolationism si fara a-si sacrifica demnitatea de dragul de a face pe placul tuturor, este de parere liderul Vladimir Putin.

Presedintele rus, aflat la Ialta, in Crimeea, joi, le-a spus deputatilor rusi care sunt opiniile sale cu privire la viitorul tarii, scrie Russia Today.

"Trebuie sa ne dezvoltam tara cu calm, demnitate si eficienta, fara a ne baricada in fata lumii si fara a rupe legaturile cu partenerii, insa si fara a permite cuiva sa ne trateze fara respect", a spus Putin.

Rusia ar putea respinge jurisdictia Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a amenintat Putin, aratand insa ca aceasta masura nu e inca pe agenda, in acest moment. Presedintele rus a avertizat insa ca Moscova ar putea sa se retraga si din alte tratate si intelegeri internationale, daca acest lucru ar fi in interesul sau national.

Liderul de la Kremlin a cerut consolidarea poporului "nu de dragul razboaielor sau conflictului" si "pentru o forta de munca harnica pentru Rusia si in numele Rusiei".

Presedintele a aparat sanctiunile impuse importurilor alimentare din Vest, dupa mai multe runde de sanctiuni occidentale: "Nu este numai un raspuns. In primul rand, este sustinere pentru producatorii interni si deschiderea pietelor noastre catre tari si producatori care vor si doresc sa coopereze cu Rusia".

Putin viziteaza Crimeea: MAE ucrainean protesteaza

Ministerul ucrainean de Externe a protestat fata de vizita presedintelui rus, premierului Dmitri Medvedev si deputatilor rusi in Crimeea.

Adjunctul ministrului de Externe ucrainean, Danilo Lubkivski, a spus ca vizita oficialilor rusi este inacceptabila.

"Este inacceptabila. Crimeea este ocupata ilegal. Prezenta conducerii Rusiei acolo este inacceptabila. Este o pozitie clara si fara dubiu a Ministerului ucrainean de Externe", a subliniat Lubkivski.

In timpul vizitei sale in peninsula ucraineana anexata de Rusia in martie, Putin s-a deplasat la Ialta si Sevastopol, unde a avut programate intalniri cu oficialitati locale si alte persoane.

Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea la inceputul lunii martie.

Rusia anexeaza Crimeea: Ucraina nu recunoaste pactul (Video)

Crimeea si-a declarat oficial independenta fata de Ucraina, in urma inregistrarii unui rezultat zdrobitor in favoarea acestei solutii intr-un referendum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Putin Crimeea vizita discurs, #Putin Crimeea viitor Rusia , #presedinte Rusia