Putin nu se teme de NATO: Ii vom sufoca pe toti. De ce va este frica?

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 15:49
11262 citiri
Putin nu se teme de NATO: Ii vom sufoca pe toti. De ce va este frica?
Foto: Arhiva

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca nu se teme de extinderea NATO, in contextul in care regiuni sud-estice ale Ucrainei sunt afectate zilele acestea de ciocniri intre fortele guvernamentale si militantii pro-rusi, iar Alianta Nord-Atlantica ameninta Rusia cu sanctiuni.

"Nu ne este frica - mie nu imi este si nimanui nu ar trebui sa ii fie. Totusi, trebuie sa ingropam aceste realitati in minte. Ii vom sufoca pe toti. De ce va este teama?", a afirmat Putin, raspunzand unei intrebari despre extinderea Aliantei, transmite Voice of Russia.

Vehicule blindate cu steaguri rusesti au intrat intr-un oras din estul Ucrainei

Liderul rus a mai spus ca alegerile prezidentiale din Ucraina ar urma sa se desfasoare intr-o maniera inacceptabila, iar Rusia nu va putea recunoaste legitimitatea rezultatelor.

"Cursa prezidentiala este pregatita intr-o maniera absolut inacceptabila. Daca va continua asa, cu siguranta nu vom putea recunoaste evenimentele care urmeaza sa aiba loc pe 25 mai ca legitime", a afirmat Putin.

Acesta a adaugat ca o cale de compromis pentru Ucraina trebuie gasita de fortele guvernamentale de acolo, nu de catre Rusia sau Statele Unite. "Tot ce putem face din exterior este sa il sustinem", a completat seful statului.

Putin: Sper sa nu fiu nevoit sa trimit trupe in Ucraina. Mesajul pentru R. Moldova

De asemenea, Vladimir Putin a declarat ca spera sa nu fie nevoit sa trimita trupele ruse in Ucraina si ca aceasta criza poate fi rezolvata pe cale diplomatica si politica.

Putin a negat insa ca fortele speciale ruse ar genera dezordine in Estul Ucrainei, scrie AP. "E o prostie", a spus Putin. El a recunoscut, insa, ca peninsula Crimeea a fost anexata "in parte" datorita extinderii NATO.

Declaratiile lui Vladimir Putin vin in contextul in care NATO a anuntat ca isi va suplimenta efectivele militare pe teritoriul aliatilor din Europa de Est, in urma implicarii oficialilor de la Moscova in conflictul tot mai intens din Ucraina.

Spionii ucraineni, despre cum va incepe invazia rusa

Mai multe regiuni din estul Ucrainei sunt afectate, de cateva saptamani, de miscari separatiste. Dupa ce militantii pro-rusi au cerut independenta si au ocupat mai multe cladiri guvernamentale, oficialii de la Kiev au demarat o operatiune anti-tero pentru restabilirea pacii in zona.

In ultimele zile au avut loc confruntari intre fortele ucrainene si cele pro-ruse, in urma carora mai multi oameni au murit si au fost raniti.

Ucraina fierbe: Un mort si 12 raniti la o baza militara UPDATE (Video)

Ucrainenii sustin ca miscarile din Luhansk, Donetk si Harkov sunt orchestrate de Moscova pentru a sparge tara. La Donetk, legislatorii au proclamat Republica Populara Donetk, au programat un referendum pentru alipirea la Rusia la 11 mai si au cerut presedintelui Vladimir Putin sa trimita pacificatori.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca "a ordonat si a platit pentru un nou val de revolte separatiste in estul tarii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Vladimir Putin NATO, #Vladimir Putin frica NATO, #Vladimir Putin Ucraina , #presedinte Rusia