Putin: Romney - "gresit inteles", Obama - "onest"

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 13:32
2442 citiri
Putin: Romney - "gresit inteles", Obama - "onest"

Presedintele rus Vladimir Putin a spus, joi, ca Rusia poate lucra cu Mitt Romney, daca acesta este ales presedinte al Statelor Unite ale Americii, chiar daca republicanul a numit Rusia "dusmanul geopolitic numarul 1 al Statelor Unite". Totodata, Putin i-a caracterizat pe cei doi candidati la alegerile prezidentiale din SUA.

Intr-un interviu televizat, pentru Russia Today, Putin a sugerat totusi ca o victorie a lui Romney la alegerile din 6 noiembrie ar urma sa largeasca fisura pe tema unui scut anti-racheta pe care Statele Unite intentioneaza sa il desfasoare in Europa, informeaza NBC News.

Liderul rus si-a exprimat speranta ca disputa pe tema sistemului de aparare anti-racheta se va incheia daca Barack Obama va fi reales in noiembrie, afirmand ca acesta este "o persoana onesta care chiar vrea sa schimbe multe lucruri in bine".

Romney a promis "mai putina flexibilitate si mai multa fermitate" in politica despre Rusia, daca va castiga alegerile prezidentiale.

"Cat priveste pozitia domnului Romney, intelegem ca este, in parte, retorica de campanie, dar cred ca este gresit inteles, fara niciun dubiu", a mai spus presedintele rus.

"Vom conlucra cu oricare presedinte ales de poporul american. Dar efortul nostru va fi atat de eficient pe cat vor partenerii nostri sa fie", a completat Vladimir Putin.

Acesta a mentionat ca Rusia va continua discutiile cu Washington, dar "se va proteja si va pastra echilibrul strategic", daca Statele Unite vor merge mai departe cu scutul anti-racheta, pe care Moscova il vede drept un pericol.

Intr-unul dintre cele mai detaliate comentarii publice de cand a inceput al saselea mandat de presedinte, in luna mai, Putin a adus in discutie si situatia din Siria. Fara a nominaliza vreo tara, liderul de la Kremlin a indicat ca Statele Unite cauta militanti care sa ajute la rasturnarea regimului lui Assad, lucru pe care SUA il vor regreta, facand totodata o paralela cu suportul americanilor pentru mujahedinul care a luptat impotriva fortelor sovietice, in Afganistan, in timpul Razboiului Rece.

Nu in ultimul rand, Putin a remarcat ca Statele Unite au inchis multi militanti islamisti la inchisoarea din Guantanamo, adaugand ca tara ar putea la fel de bine "sa deschida portile si sa lase detinutii de la Guantanamo in Siria, sa-i lase sa lupte. Este acelasi lucru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Vladimir Putin declaratii Obama, #Vladimir Putin declaratii Mitt Romney, #Vladimir Putin alegeri SUA, #Vladimir Putin situatie Siria , #presedinte Rusia