Putin: Rusia a pierdut controlul fortelor de auto-aparare din Ucraina

Autor: Ana Ilie
Sambata, 03 Mai 2014, ora 11:54
4845 citiri
Putin: Rusia a pierdut controlul fortelor de auto-aparare din Ucraina

Presedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, sambata, ca Rusia a pierdut controlul fortelor de auto-aparare din estul Ucrainei.

Declaratiile au fost facute prin intermediul purtatorului de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, scrie Reuters, citat de publicatia The Guardian.

Peskov a precizat ca autoritatile de la Kiev si aliatii lor occidentali sunt direct responsbili de varsarea de sange din Odessa.

"Kievul si sponsorii sai occidentali practic provoaca varsarea de sange si poarta responsabilitate directa pentru asta", a spus Peskov, care a mai aratat ca organizarea alegerilor prezidentiale, in aceste conditii, este "absurda".

Putin este foarte ingrijorat de evolutiile din Ucraina si cum sunt ele interpretate de comunitatea mondiala. Mai mult, primeste informatii in permanenta cu privire la ce se intampla acolo. "Serviciile de informatii si celelalte agentii ii raporteaza direct", a spus Peskov.

Putin si-a exprimat si condoleantele pentru familiile celor morti la Odessa.

Zi sangeroasa in Ucraina: Zeci de morti in Slaviansk si Odessa

La Odessa, vineri, au avut loc ciocniri violente intre sustinatorii si opozantii Rusiei. Peste 30 de persoane au murit in urma unui incendiu care a izbucnit intr-o cladire si zeci de persoane au fost ranite.

De asemenea, militantii prorusi au preluat controlul asupra retelei de cai ferate din Donetk si au oprit toate trenurile, iar mai multi jurnalistii americani au fost sechestrati, dar eliberati ulterior.

Presedintele Ucrainei prezinta bilantul victimelor din Slaviansk: Criminalii au avut multe pierderi

Armata ucraineana a lansat o vasta operatiune militara impotriva orasului Slaviansk, din sud-estul Ucrainei. Doua elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborate de catre separatisti, iar pilotii acestora au fost ucisi.

Presedintele american Barack Obama a sustinut o conferinta de presa, la Casa Alba, alaturi de cancelarul german Angela Merkel, pe tema evenimentelor de vineri din sud-estul Ucrainei. Cei doi lideri si-au aratat dezaprobarea fata de violentele din estul Ucrainei si Obama a afirmat ca Statele Unite vor impune sanctiuni si mai dure Rusiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Putin militanti Ucraina, #Putin control separatisti Ucraina , #presedinte Rusia