Putin va participa la summitul G20 din Australia. Tony Abott, nemultumit

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 12:54
2454 citiri
Putin va participa la summitul G20 din Australia. Tony Abott, nemultumit
Foto: Wikipedia

Ministrul australian de Finante, Joe Hockey, a confirmat participarea presedintelui rus Vladimir Putin la summitul G20, organizat in noiembrie in Brisbane, in ciuda tensiunilor ce vizeaza actiunile Rusiei din estul Ucrainei.

Confirmarea prezentei vine dupa ce liderul ucrainean Petro Porosenko a declarat ca se va intalni cu Putin la Milano, in cadrul summitului Asia-Europa (ASEM).

"Am vorbit cu ministrul de Finante al Rusiei si acesta a confirmat faptul ca presedintele Putin va veni la summitul liderilor G20 de la Brisbane", a declarat Hockey pentru Australian Broadcasting Corporation, citat de AFP.

Au existat indoieli cu privire la participarea la acest summit a liderului rus, din cauza conflictului din Estul Ucrainei, unde Kievul lupta impotriva rebelilor prorusi. Acestea s-au intensificat in iulie, dupa ce un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborat in Ucraina, incidentul soldandu-se cu moartea tuturor celor 298 de pasageri. Printre acestia se numarau si 38 de australieni.

Australia, noi sanctiuni impotriva Rusiei: Sa raspunda pentru pierderea atator vieti

Occidentul a acuzat Moscova pentru sprijinirea si inarmarea militantilor prorusi, insa Rusia a resping toate aceste acuzatii.

Ideea ca Rusia va participa totusi la acest summit a aparut dupa ce Hockey a afirmat in cadrul inalnirii din septembrie a ministrilor de Finante ca natiunile membre considera ca participarea statului rus ar putea ajuta la rezolvarea tensiunilor geo-politice.

De cealalata parte, premierul australian Tony Abott nu s-a declarat multumit de multe dintre aspectele ce tin de politica externa a Rusiei, insa a mentionat ca nu este dreptul sau sa "spuna da sau nu membrilor individuali ai G20".

"Rusia este un membru G20 asa ca suntem obligati sa-l acceptam pe liderul rus in aceasta tara. Va fi clar ca noi credem ca Rusia trebuie sa coopereze pe deplin in ceea ce priveste ancheta zborului MH17", a spus Abott.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vladimir Putin summit Australia, #summit G20 lideri Australia, #Petro Porosenko intalnire Vladimir Putin , #presedinte Rusia