Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Putin vine cu un nou mesaj agresiv pentru NATO, care vizeaza si Romania

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 12:44
16871 citiri
Putin vine cu un nou mesaj agresiv pentru NATO, care vizeaza si Romania
Foto: Naval Support Facility Deveselu

Presedintele rus, Vladimir Putin, a transmis nou mesaj agresiv pentru NATO, care vizeaza si sistemul antiracheta din Romania.

Putin spune ca Moscova trebuie sa infrunte amenintarile la adresa securitatii nationale reprezentate de apararea strategica antiracheta, precum si de un razboi informational, relateaza Sputnik News.

"Sarcina noastra este sa neutralizam eficient orice amenintari militare la adresa securitatii Rusiei. Inclusiv pe cele legate de crearea apararii antiracheta, de implementarea conceptului de atac global, de razboaiele informationale", a spus liderul de la Kremlin in cursul unei serii de intalniri cu inalti oficiali din industria apararii.

Rusia isi indeplineste toate obligatiile internationale atunci cand proiecteaza si construieste sisteme avansate de arme, a dat asigurari Putin.

"Astfel de progrese sunt facute in Rusia, precum si in alte tari. Ne indeplinim in mod consistent si riguros obligatiile internationale pe care si le-a asumat Rusia la un moment dat", a subliniat el.

Pe de alta parte, liderul de la Kremlin sustine ca alte tari nu si-au indeplinit obligatiile, oferind ca exemplu sectorul apararii antiracheta, in care incearca sa obtina un avantaj unilateral. "In aceasta privinta, voi nota ca vom continua sa facem tot ce ne sta in putere pentru a asigura echilibrul strategic al fortelor. Consideram tentativele de a-l schimba sau distruge extrem de periculoase", a adaugat el.

Statele Unite au operationalizat, in luna mai, baza sistemului antiracheta de la Deveselu, in valoare de 800 de milioane de dolari. Scutul antiracheta din Polonia va fi finalizat pana la finele anului 2018, completand linia de aparare de pe flancul estic si sudic al NATO.

Rusia a criticat in repetate randuri scutul din Europa, precum si montarea unui sistem antibalistic in Coreea de Sud.

Despre scutul NATO prezent si in Romania, Moscova considera ca reprezinta o incalcare a tratatelor semnate si pune in pericol echilibrul strategic in regiune. Mai mult, Moscova a amenintat voalat tara noastra pentru ca il gazduieste.

Scutul de la Deveselu: Rusia acuza SUA ca fac un joc "foarte periculos"

Washingtonul si NATO sustin insa ca instalatiile antiracheta din Europa nu sunt indreptate contra Rusiei, vizand contracararea amenintarilor balistice din Iran, in timp ce sistemul din Coreea de Sud vizeaza amenintarea nord-coreeana.

Pe de alta parte, relatiile dintre Rusia si Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina si Siria.

Amintim ca, vineri, seful NATO a vorbit cu Trump despre viitorul aliantei: Se cere suplimentarea bugetelor de aparare.

Citeste o analiza despre ce vede Rusia cand se uita la Romania

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Putin scut antiracheta Deveselu , #presedinte Rusia