Rusia, reactie furioasa dupa ce printul Charles l-a asemuit pe Putin cu Hitler

Autor: Ana Ilie
Joi, 22 Mai 2014, ora 09:47
5598 citiri
Rusia, reactie furioasa dupa ce printul Charles l-a asemuit pe Putin cu Hitler

Rusia a reactionat furios dupa ce printul Charles al Marii Britanii, mostenitorul tronului, l-a comparat pe presedintele rus, Vladimir Putin, cu liderul nazist Adolf Hitler.

Diplomatii rusi vor cere, joi, o explicatie oficiala de la Ministerul britanic de Externe, scrie The Daily Mail.

Surse din ministerul britanic au aratat ca Moscova a insistat pentru discutii fata in fata. "Rusii au spus ca vor sa discute aceasta chestiune. Va trebui sa asteptam sa vedem cum vor sa abordeze problema", a spus sursa citata.

Elita politica britanica a aparat dreptul printului Charles de a se exprima pe marginea actiunilor Rusiei in Ucraina, insa in Rusia reactia a fost una de dezaprobare. O sursa de la Kremlin a spus ca este "profund insultator pentru liderul unei tari care a pierdut aproape 30 de milioane de cetateni in lupta cu nazistii".

Printul Charles si Putin sunt asteptati la ceremoniile de aniversare a debarcarii aliatilor in Franta, in iunie, asa ca exista posibilitatea ca cei doi lideri sa discute si fata in fata aceasta problema.

Printul Charles il compara pe Putin cu Hitler

Printul Charles a comparat actiunile recente ale presedintelui rus Vladimir Putin cu cele ale liderului nazist Adolf Hitler, in timpul unei vizite in Canada.

Mai multi martori au auzit discutia pe care aceasta a avut-o cu Marienne Ferguson, in varsta de 78 de ani, care si-a pierdut rudele apropiate in timpul Holocaustului.

"Am vorbit cu printul Charles despre istoria familiei mele si despre cum am ajuns in Canada. Dupa ce i-am relatat aceste lucruri, el a spus: 'Si acum Putin face aceleasi lucruri ca Hitler'. Trebuie sa spun ca sunt de acord cu el, la fel ca multi altii", a povestit ulterior Marienne Ferguson.

Vladimir Putin a primit critici din partea comunitatii internationale dupa ce a anexat Crimeea si a fost acuzat ca destabilizeaza situatia din sud-estul Ucrainei, prin pastrarea trupelor la granita si prin sprijinirea militantilor pro-rusi din regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Printul Charles Putin comparatie Hitler, #Charles Putin comparatie Hitler, #Putin comparatie Hitler , #presedinte Rusia