Theresa May si Putin sunt nemultumiti de relatiile ruso-britanice

Miercuri, 10 August 2016, ora 12:26
2503 citiri
Theresa May si Putin sunt nemultumiti de relatiile ruso-britanice
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin si premierul britanic Theresa May au discutat telefonic si au convenit sa se intalneasca "in viitorul apropiat", pentru a incerca sa imbunatateasca relatiile tensionate dintre Moscova si Londra, a anuntat Kremlinul.

Intalnirea ar urma sa aiba loc la inceputul lunii viitoare, cu ocazia summit-ului G20 din China.

Potrivit Kremlinului, Putin si May au convenit sa incerce sa lucreze pentru a se asigura ca serviciile de informatii din cele doua tari comunica intre ele corespunzator, pentru a imbunatati siguranta aeriana.

Ambii lideri si-au exprimat nemultumirea fata de situatia actuala a relatiilor ruso-britanice, a precizat Presedintia rusa, adaugand ca discutia telefonica a avut loc la initiativa partii britanice.

O purtatoare de cuvant a lui May a afirmat ca ambii lideri sunt de acord ca cetatenii britanici si rusi se confrunta cu amenintari comune din partea terorismului si ca o cooperare privind securitatea aviatica este o parte vitala a efortului international antiterorism.

"Premierul (britanic - n.red.) a notat importanta relatiei dintre Marea Britanie si Rusia si si-a exprimat speranta ca, in pofida diferendelor privind anumite chestiuni, vor putea comunica deschis si onest in dosarele care conteaza cel mai mult pentru ei", a afirmat purtatoarea de cuvant intr-un comunicat.

Relatiile dintre Rusia si Marea Britanie sunt tensionate in urma diferendelor dintre Ucraina si Rusia, precum si in urma a ceea ce Londra descrie drept o crestere importanta a numarului de zboruri ale bombardierilor ruse in apropiere de spatiul aerian britanic.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Putin intalnire Theresa May, #Putin discutii premier britanic, #Putin intalnire premier Marea Britanie , #presedinte Rusia