Vladimir Putin, asteptat cu proteste si cinci documente de semnat la Budapesta (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 17 Februarie 2015, ora 10:03
3765 citiri
Vladimir Putin, asteptat cu proteste si cinci documente de semnat la Budapesta (Video)
Foto: pism.pl

Presedintele rus, Vladimir Putin, se afla marti la Budapesta, in a doua vizita intr-un stat UE de la inceputul crizei ucrainene. Vizita este privita cu interes de Uniunea Europeana, ingrijorata de apropierea Ungariei de Rusia, si are loc pe fondul protestelor cetatenilor ungari, deranjati de legaturile tot mai stranse cu Moscova.

In cursul vizitei vor fi semnate cinci documente, a anuntat un reprezentant al Kremlinului, potrivit Itar Tass. Iuri Usakov a precizat ca este vorba despre acorduri cu privire la cooperarea interregionala, cooperarea pe tema educatiei superioare, un document cu privire la consulatul general al Ungariei in orasul rus Kazan si un acord cu privire la educarea personalului in sfera puterii nucleare.

Conferinta de presa comunca a presedintelui Vladimir Putin si premierului ungar Viktor Orban este asteptata la ora locala 17.00 (18.00, ora Romaniei).

Usakov a mai aratat ca vizita lui Putin la Budapesta are loc in zilele cand se sarbatoreste a 70-a aniversare a eliberarii capitalei ungare de invadatorii nazisti. Putin este insotit de sapte ministri si, printre altii, de sefii corporatiei nucleare de stat Rosatom, Gazprom si Cailor Ferate Ruse.

Ministrul maghiar de Externe si Comert, Peter Szijjarto, a apreciat ca vizita lui Putin poate fi cruciala din punctul de vedere al securizarii livrarilor de energie Ungariei, insa deocamdata nu se cunosc detalii cu privire la eventualele discutii pe energie.

O delegatie rusa atat de impozanta este un semnal ca vizita este privita ca importanta de catre Kremlin. Nu acelasi lucru se poate afirma despre cetatenii ungari, care sunt deranjati ca premierul lor strange legaturile cu Rusia, in defavoarea Europei.

Miting de protest la Budapesta fata de vizita lui Vladimir Putin: "Putin, nu! Europa, da!"

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, luni, in Budapesta, fata de vizita lui Putin.

Putin merge la Budapesta. UE, ingrijorata de apropierea dintre Rusia si Ungaria

Manifestantii, avand un banner pe care scria "Putin nu, Europa da", au marsaluit prin centrul capitalei maghiare pentru a denunta intarirea legaturilor dintre Rusia si Ungaria.

Relatia Budapesta-Moscova a tensionat relatiile Ungariei cu Uniunea Europeana. Desi liderii europeni il ocolesc pe premierul ungar, cancelarul german Angela Merkel i-a facut o vizita, cu cateva zile inainte de vizita lui Putin.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Putin vizita Budapesta, #Putin Orban vizita proteste , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Ungaria strange relatiile cu Rusia! E oare un motiv de ingrijorare