Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume?

Marti, 28 August 2012, ora 22:32
8885 citiri
Vladimir Putin, cel mai bogat om din lume?
Foto: Daylife

Presedintele rus, Vladimir Putin, ar putea fi cel mai bogat om din lume, averea sa fiind evaluata de unii analisti la 40 de miliarde de dolari, in timp ce altii sugereaza chiar 70 de miliarde de dolari.

Niste disidenti rusi au publicat, marti, un raport despre averea lui Putin, in care se sugereaza ca acesta traieste intr-un lux incredibil, relateaza Business Insider.

Astfel, printre cele 20 de resedinte disponibile presedintelui rus se numara si Palatul Constantin, din Golful Finlandei, restaurat dupa investitii de zeci de milioane de dolari, o cabana de schi in Muntii Caucaz si un palat gotic in zona Moscovei.

De asemenea, Putin are la dispozitie 15 elicoptere, patru iahturi si 43 de avioane, inclusiv avionul prezidential, al carui interior este decorat cu aur. Doar aceste avioane au o valoare estimata la 1 miliard de dolari.

Care sunt cei mai bogati oameni ai lumii, in mod oficial?

Potrivit topului revistei americane Forbes, mexicanul Carlos Slim detine prima pozitie, cu o avere estimata la 69 de miliarde de dolari, in 2012. Astfel, daca ar fi sa credem estimarile extravagante in privinta lui Putin, acesta din urma l-ar depasi cu un miliard de dolari pe mexican.

Pe locul al doilea se afla americanul Bill Gates, fondator al Microsoft, averea sa fiind evaluata la 61 de miliarde de dolari.

Celebrul om de afaceri Warren Buffett, presedintele grupului Berkshire Hathaway, se afla pe locul trei, cu 44 de miliarde de dolari.

Top 5 este completat de un francez si un spaniol. Astfel, Bernard Arnault, presedintele grupului de bunuri de lux LVMH, este pe locul 4, cu o avere estimata la 41 de miliarde de dolari, in timp ce Amancio Ortega, proprietarului grupului Inditex, ce detine si lantul de magazine Zara, este pe 5, cu "numai" 37,5 miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#avere Vladimir Putin, #Vladimir Putin bogat , #presedinte Rusia
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Putin! - Dacă nu puţi n-ai nimic.Putin sau puţin? Asta e intrebarea?