Arma secreta care ii sperie pe rusi: Internetul

Sambata, 09 August 2014, ora 09:04
5064 citiri
Arma secreta care ii sperie pe rusi: Internetul
Foto: Pravda

Dupa ce o lege votata in Duma de stat a instituit deja unele masuri restrictive privind folosirea Internetului, prim-ministrul Dmitri Medvedev a emis recent o hotarare de guvern, prin care se interzice accesul la Wi-Fi in locuri publice ca metrouri, cafenele, parcuri si altele.

Conform hotararii, utilizatorul de Internet, ca sa acceseze reteaua, trebuie sa fie identificat prin datele personale, asa cum sunt specificate in cartea de identitate a fiecarui cetatean rus, informeaza Pravda.

Astfel, respectivul cetatean nu poate folosi decat un singur computer, cel pe care a fost autorizat si care trebuie sa fie obligatoriu un post fix.

Pe de alta parte, conform reglementarilor deja aflate in vigoare, operatorul de Internet este obligat sa inregistreze si sa tina intr-un portofoliu special, timp de 6 luni, intreg continutul contactelor Internet pe care le-a accesat utilizatorul abonat in reteaua lui.

Aceste date se vor pastra secrete si vor fi puse la dispozitia autoritatilor in drept ori de cate ori vor fi solicitate, sub forma unor copii, originalele urmand a fi pastrate pentru o eventuala confruntare.

Ca urmare, in intreaga Rusia, inclusiv in Moscova, utilizarea Internetului in sistemul fara fir pe aparate mobile se interzice cu desavarsire din motive de securitate si de combatere a terorismului.

Pe de alta parte, hotararea cauta sa se prezinte permisiva, precizand ca totusi folosirea Internetului este posibila, chiar si in localurile publice sau in parcuri, dar numai de la posturi fixe.

Pentru aceasta organizatorul, respectiv administratorul parcului, al cafenelei sau al altui sediu de acest fel, va obtine in prealabil o licenta de exploatare pentru fiecare post fix pe care il detine si pe care il poate pune la dispozitia utilizatorului, dupa inregistrarea datelor lui personale.

Masura e dura, dar pentru incalcarea acestor dispozitii, amenda prevazuta nu este tocmai spectaculoasa: 10.000 ruble (circa 250 de euro).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Rusia restrictii Internet, #Rusia restrictii wireless, #Rusia control wireless , #Rusia