Ziare.com

Armistitiu in Ucraina: Totusi, UE va impune noi sanctiuni economice Rusiei lui Putin

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 08:01

   

Armistitiu in Ucraina: Totusi, UE va impune noi sanctiuni economice Rusiei lui Putin
Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat vineri seara, la Bruxelles, noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, ca urmare a subminarii suveranitatii Ucrainei, in pofida semnarii unui armistitiu intre Kiev si rebelii prorusi.

"Exista un acord de principiu asupra noilor sanctiuni. O decizie finala va fi luata luni, prin procedura scrisa", a declarat pentru AFP un diplomat european, sub acoperirea anonimatului.

Presedintii in exercitiu ai Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si Consiliului European, Herman Van Rompuy, "ii vor informa pe sefii de stat si de guvern intr-o scrisoare trimisa in cursul acestei seri (vineri) ", a precizat sursa citata.

Ambasadorii "au aprobat in cursul acestei seri (vineri) un ansamblu de masuri restrictive aditionale in raport cu situatia din Ucraina", a anuntat o alta sursa diplomatica europeana.

Basescu nu are incredere in armistitiul dintre ucraineni si separatisti

"Pachetul cuprinde masuri consolidate vizand accesul la pietele de capital, apararea, bunurile cu dublu uz civil si militar si tehnologiile sensibile, dar si o noua lista cu persoane ce vor fi adaugate pe lista cu sanctiuni tintite (inghetarea averilor, interdictii de viza) ", a precizat aceasta sursa.

Razboi in Ucraina: Armistitiu incheiat intre Kiev si separatisti

Textul va fi finalizat la sfarsitul saptamanii, iar o procedura scrisa de adoptare va fi anuntata luni dimineata. Dupa ce vor fi adoptate oficial, aceste noi masuri vor fi publicate in Jurnalul Oficial al UE, fapt ce va permite intrarea lor in vigoare, probabil de marti, potrivit aceleiasi surse.

"Aceasta este dovada ca guvernele din cadrul UE sunt pregatite sa faca ceea ce trebuie pentru a-i arata Rusiei consecintele sanctiunilor sale", a apreciat o a treia sursa diplomatica.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca rusii nu-si retrag hoardele din Ucraina

vor ajunge sa traiasca precum nord-coreenii.

 

Pace

S-a ajuns la conflicte pentru că multi oameni l-au neglijat pe Dumnezeu si s-au indepărtat de el ocupandu-se numai de cele materiale, iar Dumnezeu i-a lăsat pe oameni in voia ambitiilor si pornirilor lor agresive. Mai profundă decat criza economică este criza morală. Să facem pocăintă pentru păcate si să ne rugăm zilnic pentru pace. Cu cat vom face mai multi pocăintă pentru păcate si ne vom ruga mai des pentru pace, cu atat mai bine. Dumnezeu poate să facă miracole si să potolească dusmănia dintre oameni, dar vrea ca si noi să facem ceva in acest sens.

Recomand si un blog foarte interesant:

cezar-iasi.blogspot.ro

De pe acest blog recomand, in primul rand, articolul cu titlul Argumente si dovezi ale existentei lui Dumnezeu si a vietii vesnice de dincolo de moarte (articolul cel mai amplu, din partea de jos a blogului). In afară de acest articol, blogul contine: inregistrări video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV si radio on-line, cărti care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare), articole foarte interesante. Vă recomand să studiati blogul si să-l trimiteti mai departe, ca să folosească si altora.

Recomand si documentarul Minuni Euharistice (subtitrat in romană) - Un documentar foarte interesant despre minuni si prezenta reală a Domnului Isus Cristos in Euharistie confirmată si de investigatiile stiintifice. Vizionati-l accesand linkul următor si trimiteti-l mai departe:

youtube.com/watch?v=6FsZVatSrUw&feature=youtu.be

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor