Ce ii doreste Vladimir Putin Rusiei

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 23:26
1601 citiri
Ce ii doreste Vladimir Putin Rusiei
Foto: Euronews

Premierul rus, Vladimir Putin, doreste sa puna capitalismul de stat in centrul incercarii de a spori competitivitatea Rusiei la nivel global.

Putin a stabilit o agenda economica, luni, prin care doreste sa puna pe primul loc, pentru Rusia, capitalismul de stat, transmite agentia Reuters.

Intr-un articol publicat intr-un ziar local, al treilea scris de premier inaintea alegerilor prezidentiale din 4 martie, Putin a recunoscut ca Rusia trebuie sa se adapteze intr-o perioada de "schimbari cardinale" in economia mondiala.

"Vedem cum tarile ale caror pozitii pareau invulnerabile pana ieri cedeaza in fata celor care erau privite cu un dispret arogant, pana nu demult", a scris prim-ministrul in cotidianul financiar Vedemosti.

El considera ca, in aceste conditii, este important sa fie asigurate stabilitatea si dezvoltarea economiei Rusiei si, pe cat este posibil, protejarea cetatenilor rusi de loviturile cauzate de criza.

Totodata, in articol, Putin scrie despre cum va conduce economia daca va fi reales pentru un nou mandat de sef al statului. El a precizat ca, in 20 de ani de la caderea Uniunii Sovietice, Rusia a devenit "o parte organica a economiei mondiale".

In schimb, fostul presedinte rus a facut niste precizari referitoare la capitalul privat, care "nu va intra in mod voluntar in noile sectoare pentru ca nu vrea sa indure riscuri ridicate".

Prim-ministrul rus crede ca Guvernul sau a primit dreptul de a-si reafirma controlul asupra sectorului energetic.

Articolul premierului rus nu a fost lipsit de reactii critice. Unul dintre cei care au comentat pe Internet pozitia lui Putin a scris "Draga Pu, ne-am saturat de sloganurile tale. Puterea absoluta timp de 12 ani ar trebui sa fie indeajuns pentru a se vedea niste rezultate".

Vladimir Putin este favorit la alegerile prezidentiale din 4 martie, in ciuda prostestelor ce au urmat alegerilor parlamentare din luna decembrie, din pricina acuzatiilor de frauda electorala ce au fost aduse partidului sau, Rusia Unita, care a castigat respectivele alegeri.

In varsta de 59 de ani, Putin a fost presedintele Rusiei in doua mandate consecutive, intre anii 2000 si 2008, urmate de patru ani in care a fost premierul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Actuala dezbatere americană privind acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei se bazează în parte pe presupunerea că războiul va rămâne în impas, indiferent de acțiunile...
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Armata rusă concentrează o forță de atac la vest de Bakhmut, încercând să pătrundă în localitatea Chasov Yar. Conducerea militară a Federației Ruse vrea să prezinte ocupația...
#Vladimir Putin, #Putin premier Rusia, #Putin capitalism Rusia, #Vladmiri Putin capitalism de stat , #Rusia