Putin ar fi spus ca, daca vrea, trupele rusesti ajung la Bucuresti in 2 zile

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 14:34
26376 citiri
Putin ar fi spus ca, daca vrea, trupele rusesti ajung la Bucuresti in 2 zile
Foto: Arhiva

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi declarat ca armata rusa ar putea ajunge in doua zile in capitale din estul Europei, printre care si Bucuresti.

"Daca as vrea, in doua zile trupele rusesti ar putea ajunge nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia sau Bucuresti", i-ar fi spus Vladimir Putin presedintelui ucrainean Petro Porosenko, scrie publicatia germana Sueddeutsche Zeitung, care citeaza documente ale Uniunii Europene, arata Bloomberg.

Presedintele Ucrainei: Rusia poate sa ocupe si Bucurestiul! (Video)

Ziarul german se refera la un rezumat al unor discutii in care Porosenko il cita pe Putin, purtate intre presedintele Ucrainei si seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vineri, in timpul unei vizite al liderului european la Kiev.

Intrebat in legatura cu acest raport, purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a raspuns: "Nu comentez pe seama unor semne de psihoza in masa".

La inceputul lunii septembrie, Petro Porosenko a declarat ca Rusia poate ocupa nu numai Kievul, ci orice alt oras din lume, inclusiv Bucurestiul, daca lumea nu se uneste in manifestarile de solidaritate cu Ucraina.

"Rusia are 1,2 milioane de militari, are una dintre cele mai moderne armate si arme din lume. Iar in aceasta logica, la fel cum Rusia poate lua Kievul, Rusia poate lua Vilnius, Riga, Tallinn, Bucurestiul sau orice alt oras daca nu vom fi uniti, daca lumea intreaga nu va demonstra solidaritate cu Ucraina, daca vom permite ca situatia actuala sa fie tratata in acest fel", a spus atunci Porosenko.

De asemenea, presedintele rus Vladimir Putin amenintase anterior ca "poate ocupa Kievul in doua saptamani".

Pe masura ce luptele s-au intetit la aeroportul din Donetk, Rusia a trimis circa 5.000 de militari in estul Ucrainei, pentru a-i sustine pe rebelii separatisti, a spus un oficial al Ministerului Apararii de la Kiev.

Olaksandr Daniliuk a precizat ca fortele rusesti si circa 15.000 de rebeli din estul Ucrainei sunt gata de ofensiva, adaugand ca aproximativ 50.000 de trupe rusesti se afla la granita cu Ucraina.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Putin trupe rusesti Bucuresti, #Putin trupe Bucuresti 2 zile, #trupe Rusia Bucuresti, #Putin invazie Bucuresti , #Rusia