Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 18:56
5007 citiri
Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a aparat cu fermitate asistenta militara acordata de tara sa Siriei, subliniind ca, daca acest lucru nu s-ar intampla, numarul refugiatilor ar fi si mai mare.

In plus, liderul de la Kremlin a descris actiunile Rusiei drept un ajutor pentru guvernul care lupta "cu agresiunea terorista", scrie The New York Times.

Tensiunile dintre Rusia si SUA escaladeaza: Moscova continua actiunile din Orientul Mijlociu

Rusia a trimis tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad - surse

"Daca Rusia nu ar fi sustinut Siria, situatia din aceasta tara ar fi fost si mai grava decat cea din Libia, iar valul de refugiati ar fi fost si mai mare", a spus Vladimir Putin.

In plus, acesta sustine ca eforturile ruse de a intari coloana vertebrala a Guvernului Assad reprezinta cea mai buna speranta pentru infrangerea Statului Islamic.

"Este evident ca, fara autoritatile siriene si fara ca armata sa joace un rol activ, fara armata siriana luptand 'pe teren' impotriva Statului Islamic, este imposibil sa scoti teroristii din aceasta tara si din intreaga regiune", a mai declarat liderul de la Moscova.

"Sustinem guvernul Siriei in lupta impotriva unei agresiuni teroriste, oferim si vom continua sa oferim asistenta militara si tehnica necesara", a mai precizat Putin.

Rusia trimite sisteme antiaeriene in Siria - surse

Rusia nu cedeaza, in ciuda avertizarilor: Va continua sa livreze Siriei echipament militar

SUA avertizeaza Rusia, dupa ce Moscova a admis ca a trimis experti militari in Siria

Rusia a recunoscut oficial ce rol joaca in razboiul civil din Siria

Rusia a trimis nave, avioane militare si personal in Siria, anunta oficiali americani (Video)

Statele Unite si-au exprimat ingrijorarea cu privire la un transport aerian recent al Rusiei catre Siria, despre care se crede ca ar fi inclus echipament militar si soldati.

Oficialii Pentagonului sustin ca Rusia a trimis unele dintre cele mai moderne tancuri si alte echipamente catre un aerodrom din nord-vestul Siriei, de la malul Marii Mediterane, posibil pentru a asigura zona pentru atacuri aeriene pentru sustinerea guvernului.

Luni au aparut informatii potrivit carora Rusia foloseste un coridor aerian deasupra Iranului si Irakului, pentru a transporta echipament militar si trupe intr-un nou centru din Siria, sfidand astfel fatis eforturile americane de a bloca aceste livrari si sporind semnificativ tensiunile cu Washingtonul.

De asemenea, oficiali americani au declarat, tot luni, ca Rusia ar fi trimis si tancuri in vestul Siriei, pentru sustinerea regimului lui Bashar al Assad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Putin sustinere Siria, #Rusia echipament militar Siria , #Rusia