Putin: Nu vrem razboi cu nimeni, dar nu acceptam sub nicio forma o astfel de ordine mondiala

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 19:01
65728 citiri
Putin: Nu vrem razboi cu nimeni, dar nu acceptam sub nicio forma o astfel de ordine mondiala
Foto: Business Insider

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat sambata ca Rusia "nu intentioneaza sa faca razboi cu nimeni", a doua zi dupa discutiile cu omologul sau francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel, care au obtinut acordul sau pentru un proiect de plan de pace in Ucraina.

"Nu intentionam sa facem razboi cu nimeni, intentionam sa cooperam cu toti", a asigurat presedintele rus, citat de agentia de presa Interfax, in timp ce Hollande a estimat ca planul de pace este "una din ultimele sanse" pentru a evita "razboiul".

Merkel si Hollande, dupa intalnirea cu Putin: Fara un compromis, scenariul se numeste razboi

Rusia, a spus presedintele rus, nu accepta o ordine mondiala cu un lider de necontestat, care crede ca i se permite orice, in timp ce celorlalti doar ceea ce permite el, potrivit agentiei de presa TASS.

In declaratia sa, Putin spune ca a constatat incercari de a se frana dezvoltarea Rusiei si de a se conserva lumea unipolara in frunte cu SUA, ceea ce nu convine absolut deloc Moscovei.

Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"

"Razboi nu este, multumesc lui Dumnezeu! Dar exista clar o tentativa de a frana dezvoltarea noastra prin diferite mijloace, exista o incercare de a 'conserva' ordinea mondiala stabilita in ultimele decenii dupa prabusirea Uniunii Sovietice, in frunte cu un singur lider de necontestat, care vrea sa ramana in aceasta pozitie. Sa ramana, presupunand ca ii este permis totul, in timp ce celorlalti, numai ceea ce el permite si numai in interesele sale ", a declarat liderul de la Kremlin, intr-o aluzie transparenta la SUA.

"Rusia nu poate sa accepte, sub nicio forma, o astfel de ordine mondiala", a subliniat Putin, la Congresul Federatiei sindicatelor independente din Federatia Rusa.

Avertisment teribil: Putin ar putea ataca tarile baltice, ca sa testeze NATO

"Poate ca unora le si place sa traiasca in conditii de cvasiocupatie, noi insa nu vom face acest lucru. Dar nici sa facem razboi nu intentionam cu nimeni, vrem sa cooperam cu toata lumea", a insistat seful statului rus.

El a recunoscut ca sanctiunile occidentale impotriva Rusiei provoaca unele prejudicii tarii sale, dar toate acestea nu pot fi eficiente atunci cand vine vorba de o tara ca Rusia.

"Aceste incercari care se fac, inclusiv asa-numitele sanctiuni, nu vor aduce fericire nimanui in cele din urma. Ele cu siguranta nu pot fi eficiente fata de o tara ca a noastra si, desi ne provoaca unele prejudicii si daune, noi trebuie sa intelegem si sa ne crestem nivelul suveranitatii, inclusiv in domeniul economic", a pledat Vladimir Putin in fata participantilor la congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Vladimir Putin razboi ordine mondiala, #Putin razboi NATO Ucraina , #Rusia