Putin: Rusia trebuie sa impiedice "revolutia colorata"

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 12:48
4001 citiri
Putin: Rusia trebuie sa impiedice "revolutia colorata"
Foto: scrapetv.com

Presedintele Vladimir Putin a declarat joi ca Moscova trebuie sa impiedice producerea unei "revolutii colorate" in Rusia si sa opreasca extremismul, avertizand in legatura cu amenintarea adusa de imigratia ilegala si site-urile radicale de pe Internet care recruteaza tineri.

Comentariile lui Putin, facute la o intalnire a Consiliului de Securitate pe tema combaterii extremismului, au dezvaluit de fapt ingrijorarea ca Rusia sa nu fie scena unor revolte precum cele din fostele state sovietice cunoscute despre "revolutii portocalii", scrie Reuters.

"In lumea moderna, extremismul este folosit ca instrument geopolitic si pentru refacerea sferelor de influenta. Vedem la ce consecinte tragice au dus asa-zisele revolutii colorate. Pentru noi, asta trebuie sa fie o lectie si un avertisment. Trebuie sa facem tot ce e necesar astfel incat nimic similar sa nu se intample vreodata in Rusia", a spus Putin.

Avertismentul lui Gorbaciov: Putin se crede Dumnezeu si greseste

Comentariile lui Putin arata si preocuparea sa privind amestecul fortelor externe. El a spus marti ca Statele Unite incearca sa subjuge Rusia, invinovatind Occidentul pentru indepartarea presedintelui Ianukovici din Ucraina in februarie, si a acuzat Washingtonul pentru provocarea manifestatiilor impotriva sa in iarna lui 2011-2012.

Anexarea Crimeii in luna martie si cresterea sentimentului patriotic al populatiei din Rusia pe fondul crizei din Ucraina alimentata de presa obedienta au ridicat popularitatea lui Putin si au neutralizat Opozitia.

Dar el este constient de tensiunile politice si sociale, dupa ce mai multe manifestatii impotriva regimului sau au zguduit mari orase, printre care si Moscova, iar criticii spun ca Purin ignora revolta si isi persecuta potentialii rivali pentru a-si intari puterea.

Liderul de la Kremlin se teme ca situatia din Ucraina ar putea incuraja protestele chiar in Rusia, mai ales de cand sanctiunile Occidentului au inceput sa se simta, iar incetinirea economica a inceput sa doara, arata sursa citata. Rusia este oricum scena unei insurgente islamiste permanente in Caucazul de Nord.

"Ideologia extremista castiga teren in sfera virtuala", a declarat Putin, criticand "site-urile prin care organizatiile extremiste incearca sa recruteze aderenti". El a mai spus si ca aceste situatii trebuie impiedicate, dar nu a explicat cum.

Putin a adaugat ca multe probleme creeaza si imigratia ilegala, aratand ca "este necesar sa intarim controlul si acolo".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Putin revolutii colorate Rusia, #Putin revolutii colorate, #Putin revolutii portocalii impiedicate , #Rusia