Razbunarea lui Putin: Rusia ar putea confisca proprietatile altor state, inclusiv ambasadele

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 10:52
9661 citiri
Razbunarea lui Putin: Rusia ar putea confisca proprietatile altor state, inclusiv ambasadele

Un membru al partidului de guvernare din Rusia a propus o lege ce ar permite confiscarea bunurilor din tara ale altor state, dupa ce Italia a inghetat proprietatile de lux ale unui prieten din copilarie al presedintelui rus Vladimir Putin.

Proiectul de lege ar incerca astfel sa faca drepatte cetatenilor sau companiilor care au avut proprietati in afara Rusiei si le-au fost confiscate, potrivit unei decizii "ilegale", luata de un tribunal strain, arata website-ul Dumei de Stat, potrivit Sydney Morning Herald.

Potrivit initiativei legislative, guvernul rus ar folosi fonduri de la buget pentru a compensa pierderea victimei, iar tribunalele ruse ar avea dreptul sa se indrepte impotriva bunurilor statului strain din Rusia, inclusiv impotriva proprietatilor aflate sub imunitate diplomatica, arata propunerea.

Italia a inghetat proprietati in valoare de 28 de milioane de auro apartinand miliardarului Arkady Rotenberg, aflat pe lista sanctiunilor UE si SUA pentru legaturile sale cu Putin.

Daca va escalada conflictul din Ucraina, motivul pentru care au fost impuse sanctiunile, "am putea vedea ca ambasadele sunt vizate, insa nu cred ca vor confisca proprietatile si activele" apartinand companiilor comerciale, este de parere Oleg Kozmin, economist la Renaissance Capital in Moscova. "Totul tine de geopolitica si cred ca sunt slabe sanse sa se intample", arata acesta.

Propunerea legislativa a fost inaintata marti de Vladimir Ponevejski si va fi discutata de Duma luni.

Purtatorul de cuvant al lui Putin a refuzat sa comenteze pe marginea propunerii legislative si s-a multumit sa arate ca sanctiunile impuse de Occident Rusiei pentru agresiunea din Ucraina sunt nefondate.

Avertisment dur de la Moscova dupa sanctiunile impuse de Occident: Vor sta pe bara!

Premierul rus Dmitri Medvedev a descris sanctiunile impuse tarii sale ca fiind "ridicole", avertizand ca tarile europene vor suferi o lovitura dura.

Culmea pedepsei: Un stat care nu exista pentru Rusia o sanctioneaza, dar nu spune cum

Medvedev a apreciat ca produsele achizitionate din afara granitelor vor fi inlocuite de cele provenite de la producatorii locali, precum si din tarile din America Latina si Asia. Mai mult, companiile europene vor avea acces limitat in Rusia.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Putin confiscare bunuri state straine, #Putin confiscare ambasade , #Rusia