Rusia a renascut din cenusa proprie: Legaturile cu Europa nu pot fi rupte - oficial francez

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 11:02
5573 citiri
Rusia a renascut din cenusa proprie: Legaturile cu Europa nu pot fi rupte - oficial francez
Foto: Moscow Times

Rusia a renascut din cenusa ca pasarea Pheonix, a dat de inteles francezul Emmanuel Quidet, presedintele Camerei de Comert si Industrie Franco-Ruse, care a punctat faptul ca Europa si tara condusa de Vladimir Putin au nevoie una de alta.

Quidet a lucrat in Rusia inca din anul 1994 si a fost martorul evolutiei acestui stat, arata Moscow Times.

"Tara voastra a trecut printr-o perioada in care era complet la pamant. Nu aveati armata, nu aveati politie, nu aveati bani. Iar acum, ea si-a revenit complet", a transmis Quidet jurnalistilor rusi.

"La inceputul anilor '90, Rusia era tara europeana cu cea mai mica economie, inferioara si Portugaliei, iar acum e una dintre cele mai mari. E ceva absolut incredibil", a mentionat acesta.

De asemenea, el considera ca Europa si Rusia nu vor sa rupa legaturile economice si comerciale, in ciuda conflictului din Ucraina, din cauza caruia Occidentul a impus sanctiuni Kremlinului.

"Problema este ca ne aflam in mijlocul unui joc politic si situatia devine tot mai tensionata. Rusia are nevoie de Europa si viceversa. Nu e un drum cu sens unic. Europa nu se va dezvolta fara Rusia, iar situatia e valabila si invers.

Rusia e o tara europeana, avem nevoie unii de altii, iar aceasta relatie e extrem de importanta si nu poate fi distrusa", a explicat Quidet.

Franta este al doilea investitor strain in Rusia, dupa Germania.

Franta ameninta Rusia

In aceasta saptamana, Franta a amenintat ca UE ar putea aplica noi sanctiuni asupra Rusiei daca separatistii pro-rusi din estul Ucrainei ataca orasul Mariupol, aflat sub controlul Guvernului.

"Problema astazi este in special in jurul orasului Mariupol. Le-am spus rusilor clar ca, daca are loc un atac separatist impotriva Mariupolului, situatia se va schimba drastic, inclusiv in ceea ce priveste sanctiunile", a avertizat miercuri ministrul francez de Externe Laurent Fabius.

Franta ameninta Rusia: Stati departe de Mariupol!

"La nivel european, problema sanctiunilor va fi ridicata din nou", a intarit Fabius. Seful diplomatiei franceze a gazduit, marti, o intalnire cu omologii german, rus si ucrainean, in care au fost reluate discutiile cu privire la armistitiul incalcat din estul Ucrainei.

Kievul se teme ca Mariupol, un port la Marea Azov cu 500.000 de locuitori, ar putea fi urmatoarea tinta a rebelilor, a aratat ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. Capturarea acestui oras de catre rebeli le-ar deschide un coridor in sudul tarii, unde se afla si peninsula anexata de Rusia in martie anul trecut, Crimeea.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#oficial francez legaturi Rusia Europa, #legaturi Franta Europa , #Rusia