Rusia malai viseaza (Opinii)

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 14:54
7098 citiri
Rusia malai viseaza (Opinii)
Foto: Pravda

Referindu-se la o stire publicata in ziarul japonez Nikkei, mai multe publicatii din Moscova dau vesti bune: investitorii si speculatorii de active din Occident sunt interesati sa investeasca masiv in Rusia, de unde vor avea de cules in viitor profituri de vis.

Pravda da, cu titlu de exemplu, situatia bancii "Sberbank", unde tocmai s-a creat panica in randul deponentilor care dau navala sa-si retraga depozitele, ducand la devalorizarea actiunilor, cresterea ratelor si reducerea drastica a imprumuturilor interbancare.

Presa rusa estimeaza ca, in cursul anului 2015, cresterea creditului si respectiv a ratelor va incetini, banca va deveni atractiva, iar deponentii vor reveni, intrucat actuala panica este artificiala si nu are niciun suport real.

Mai mult, se asteapta ca in noul an sa se produca un adevarat "boom" financiar, creat de actiunile "Gazprom" care in prezent sunt si ele depreciate artificial, dar vor creste in cel mai scurt timp, ca urmare a cererii insistente de gaze in lumea intreaga.

Ziarul se refera de asemenea la societatea americana "Bank of America Merrill Lynch Global Research", ai carei specialisti ar fi declarat agentiei Interfax ca Rusia este terenul cel mai atractiv pentru investitii in petrol si gaze din intreaga Europa, din Orientul Mijlociu si din Africa.

Exista chiar zvonuri ca, in ultimele zile, oameni de afaceri bine informati din Rusia au rascumparat masiv actiuni Gazprom, detinute de investitori din Occident.

Acesta ar fi unul dintre motivele prabusirii rublei si tot de aici provin informatiile din presa despre lipsa de lichiditati in Banca Centrala, care din acest motiv nu reuseste sa-si mai sustina moneda nationala.

Colapsul rublei izoleaza Rusia de restul lumii

Potrivit expertilor rusi, acum cea mai mare parte a activelor din domeniul hidrocarburilor este deja repatriata, ceea ce inseamna ca, in scurt timp, rubla va creste de la sine, iar situatia financiara si monetara din tara se va stabiliza fara sa trebuiasca vreo interventie din partea Bancii Centrale.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#rubla prabusire, #Gazprom rascumparare actiuni, #rubla sustinere, #rubla devalorizare, #banca panica Rusia , #Rusia