SUA avertizeaza Rusia sa nu intre cu armata in Ucraina

Luni, 24 Februarie 2014, ora 20:24
13361 citiri
SUA avertizeaza Rusia sa nu intre cu armata in Ucraina

Oficialii de la Casa alba l-au avertizat pe Vladimir Putin sa nu reactioneze prea agresiv in fata evolutiilor rapide din Ucraina, unde protestatarii pro-europeni au fortat demiterea lui Iankuvoci, care se bucura de sprijinul Rusiei.

Susan Rice, consilier de Securitate Nationala la Casa Alba, spune ca situatia de la Kiev "reflecta dorintele poporului ucrainean si interesele SUA si ale Europei" si ca Rusia ar face o mare greseala daca ar trimite forte militare in Ucraina, pentru a incerca sa preia controlul in regiune.

Medvedev critica Occidentul pentru acceptarea noii puteri in Ucraina: E aberant, e rezultatul unei revolte

Putin nu a dat pana acum semne ca ar dori sa fac o asemenea miscare, dar nu se stie exact cum urmeaza sa reactioneze presedintele Rusiei, avand in vedere ca guvernul interimar ucrainean isi arata dorinta de a pune din nou tara pe fagasul integrarii europene, informeaza Washington Times.

De asemenea, in cadrul convorbirii de sambata dintre ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov si secretarul de stat american John Kerry, acesta din urma a spus: "subliniez asteptarile SUA, care-si doreste ca suveranitatea, integritatea teritoriala si libertatea democratica a Ucrainei sa fie respectate de toate statele".

Si senatorul republican american John McCain a trimis un mesaj presedintelui rus, spunand: "daca eram in locul lui Vladimir Putin, astazi (duminica - n.red.), la finalul Jocurilor Olimpice, as fi fost putin nervos (...) poporul rus s-a saturat de capitalismul care guverneaza astazi Rusia".

Replica rusilor nu s-a lasat prea mult asteptata si a venit de la un nivel inalt. Premierul Dimitri Medvedev a declarat luni ca rasturnarea conducerii Ucrainei afecteaza interesele Rusiei in zona si a sugerat ca tara sa nu va sta de vorba cu autoritatile interimare pro-europene.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#SUA ameninta Rusia, #Obama avertizeaza Putin, #administratia Obama Rusia, #Ucraina UE Rusia , #Rusia