Titlul de "Erou al muncii socialiste" revine in Rusia

Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:36
3041 citiri
Titlul de "Erou al muncii socialiste" revine in Rusia
Foto: RIA Novosti

Presedintele rus Vladimir Putin a promis, vineri, ca pana la sfarsitul zilei va reinstaura titlul onorific de "Erou al muncii socialiste". Acesta a fost desfiintat in urma cu 20 de ani, dupa destramarea Uniunii Sovietice.

Intr-o intalnire avuta vineri cu membrii Frontului Popular Rusesc, organizatie care l-a sustinut in campania electorala pentru presedintie, Vladimir Putin le-a promis ca va institui din nou ordinul de "Erou al muncii socialiste".

"In Uniunea Sovietica am avut titlul de 'Erou al muncii socialiste' care, in opinia mea, a fost justificat", a declarat Putin, citat de RIA Novosti. El apromis ca pana la sfarsitul zilei va da dispozitiile necesare pentru ca ordinul sa fie readus in realitate.

Titlul de "Erou al muncii socialiste" a fost instituit in epoca lui Iosif Stalin, fiind utilizat pentru a recompensa realizarile muncitorilor si pentru a le da noi impulsuri. Initiativa reinvierii acestei distinctii a apartinut Frontului Popular Rusesc, o solicitare in acest sens fiind facuta intr-o intalnire anterioara din decembrie cu Putin.

Putin ii pregateste Rusiei o noua perestroika

Frontul a fost creat in mai 2011 cu scopul de a sustine candidatura lui Putin la presedintia Rusiei. Vineri, Putin i-a indemnat pe membrii Miscarii sa-si indeplineasca "misiunea mareata" de a gasi solutii la problemele importante ale tarii. Numele Miscarii, care aduce aminte de organizatii similare din timpul Uniunii Sovietice, a nascut speculatii despre interesul lui Putin de a crea un nou "partid al puterii" care sa ia locul Rusiei Unite, grav afectat de scandalurile de coruptie.

In 2011, Putin a declarat ca doreste ca Frontul sa actioneze ca o umbrela pentru sindicalisti, ONG-uri, asociatii ale oamenilor de afaceri si asociatii de tineret. Statutul acestei formatiuni este in continuare neclar.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Putin erou munca socialista, #Putin Front Popular Rusesc, #Putin Uniunea Sovietica , #Rusia