Criticat de Elton John, Putin spune ca n-are nimic cu homosexualii: Sa traiasca liberi, dar fara exagerari!

Duminica, 30 Iunie 2019, ora 11:46
5053 citiri
Criticat de Elton John, Putin spune ca n-are nimic cu homosexualii: Sa traiasca liberi, dar fara exagerari!
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele rus Vladimir Putin si cunoscutul cantaret britanic Sir Elton John se dueleaza in declaratii privind modul in care Kremlinul respecta libertatile minoritatilor sexuale.

Totul a inceput in urma cu cateva zile, cand Vladimir Putin a declarat pentru Financial Times ca "politicile liberale sunt depasite" si a sustinut ca guvernarile cu aceasta orientare politica "imbratiseaza un multiculturalism irational" si incurajeaza fara discernamant diversitatea sexuala.

Aceste declaratii l-au revoltat pe Sir Elton John, care si-a asumat public, inca din anii 1970, orietarile bisexuale (a fost chiar casatorit cu o femeie) si homosexuale.

In consecinta, Elton John i-a transmis lui Putin, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, ca declaratiile facute pentru Financial Times sunt suparatoare.

"Draga domnule presedinte Putin, am fost profund mahnit cand am citit cel mai recent interviu pe care l-ati acordat pentru Financial Times. Nu sunt sub nicio forma de acord cu faptul ca politicile sociale de imbratisare a multiculturalismului si diversitatii sexuale sunt depasite", a scris Elton John pe Twitter.

Aflat sambata la summitul G 20 de la Osaka, Putin a replicat sustinand ca, in principiu, nu are nimic impotriva minoritatilor sexuale, dar ca in anumite privinte trebuie sa existe limite, potrivit CNN.

"Am fost condamnati pentru asa zisa noastra homofobie. Dar noi nu incercam sa jignim pe nimeni. N-avem nicio problema cu membrii comunitatii LGTB. Doamne fereste! Sa traiasca asa cum doresc (...)

Totusi, unele lucruri ni se par exagerate. Cineva a venit cu ideea ca ar exista 5 sau 6 genuri. Nici macar nu inteleg ce inseamna acest lucru (...) Si ei vor ca cei mici sa joace roluri pe 5 sau 6 genuri.

Sa fie toata lumea fericita, n-avem nicio problema cu asta. Dar aceasta stare nu trebuie sa umbreasca nici cultura, nici traditiile oamenilor care alcatuiesc nucleul populatiei.

Vorbind despre Elton John, il respect foarte mult... Dar cred ca greseste.

Toata lumea e suparata pe noi pentru ca avem o lege care interzice propaganda homosexualilor in randul minorilor. Haideti sa lasam copiii sa creasca si sa decida singuri ce vor sa devina", a declarat Putin la summitul G20.

De fapt, Sir Elton John si Vladimir Putin au mai discutat si in anii precedenti pe tema minoritatilor sexuale. Mai exact, in 2015, Elton John a scris pe o retea de socializare ca Putin l-ar fi sunat si i-ar fi cerut sa se intalneasca pentru a discuta despre subiect.

Elton John chiar facuse o serie de glume in public, sustinand ca invata cum sa evite otravirea, in Rusia.

Ulterior, s-a dovedit, insa, ca nu Putin il sunase pe cantaretul britanic, ci doi actori de comedie din Rusia, care-i facusera o farsa.

La acel moment, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca, impresionat de situatie, pana la urma Putin chiar l-a sunat pe Elton John. Presedintele rus si-ar fi cerut scuze pentru gluma conationalilor sai si i-ar fi spus ca, in masura in care programul i-ar permite-o, ar accepta cu placere o intalnire fata in fata cu vedeta britanica.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Vladimir Putin Elton John homosexuali, #mesaj Elton John Vladimir Putin, #Putin mesaj homosexuali Elton John , #stiri Vladimir Putin