Criticii lui Vladimir Putin cad la montaj, in emisiunile de televiziune

Joi, 05 Iunie 2008, ora 14:49
1531 citiri
Criticii lui Vladimir Putin cad la montaj, in emisiunile de televiziune

Un analist politic, care l-a criticat intr-o emisiune de televiziune pe presedintele rus de atunci Vladimir Putin, a fost taiat la montaj cand emisiunea s-a difuzat in reluare.

Intr-o editie a emisiunii "Oameni celebri" de pe Canal 1, din toamna anului trecut, analistul Mihail G. Deliaghin l-a criticat pe fostul presedinte rus, actual prim-ministru, Vladimir Putin.

Recent retransmis, programul le-a oferit, insa, telespectatorilor din Federatia Rusa o surpriza: Mihail Deliaghin nu a mai aparut, remarca un articol din editia electronica a cotidianului american New York Times.

Nu numai ca au fost taiate secventele in care acesta vorbea, dar tehnicienii l-au "sters" si din cadrele cand Mihail Deliaghin doar statea in public.

Operatiunea tehnica nu a reusit complet, pentru ca, la un moment dat, analistului i se poate observa o parte din mana (foto-stanga).

Tehnica le aminteste jurnalistilor americani de metoda prelucrarii fotografiilor din epoca sovietica, atunci cand personalitatile intrate in dizgratia partidului dispareau din imaginile publice.

Mihail Deliaghin a declarat ca a fost surprins, de la bun inceput, sa fie invitat in acea emisiune, pentru ca nu mai fusese la televizor de cativa ani.

"Ar fi o greseala sa spun ca putem face ce vrem. Daca proprietarul companiei crede ca nu trebuie sa dam pe cineva pe post, oricat as vrea eu sa il dau, nu pot", a recunoscut Mihail Ponomariov, directorul de stiri al televiziunii.

Criticii lui Vladimir Putin, care mai apareau in emisiuni acum un an sau doi, au disparut cu totii in timpul campaniei electorale prezidentiale din acest an. A fost si cazul fostului campion la sah Gari Kasparov, liderul unei coalitii din Opozitie.

Nu doar politicienii sunt vizati. Actorii sau cantaretii cu alte simpatii politice decat cele pro-Kremlin sunt ocoliti de televiziuni, subliniaza cotidianul american.

Satira politica a disparut cu totul din grila posturilor de televiziune. Pe de alta parte, autoritatile infirma lista interzisilor. "Liderii Opozitiei nu apar la televizor pentru ca nu prezinta interes", explica oficialii rusi, citati de New York Times.

"Televiziunea noastra este tot timpul criticata. Pot sa spun doar ca, in termeni de calitate si tehnologie, e una dintre cele mai bune din lume", sustine, la randul lui Dmitri Medvedev, presedintele Federatiei Ruse.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Kremlin, #Vladimir Putin, #Dmitri Medvedev , #stiri Vladimir Putin