Filat a discutat prin telefon cu Putin

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 20:29
1254 citiri
Filat a discutat prin telefon cu Putin
Foto: filat.md

Premierul rus Vladimir Putin si omologul sau moldovean Vlad Filat au avut miercuri seara o discutie telefonica, in cadrul careia au discutat despre probleme comerciale si economice existente intre cele doua tari, a anuntat purtatorul de cuvant al premierului rus Dmitri Peskov.

Potrivit oficialului rus, discutia a fost o continuare a dialogului inceput cu ocazia reuniunii sefilor de guvern ai CSI de la Ialta. De asemenea, Putin si Filat au discutat despre cooperarea celor doua tari in domeniul energetic, a mai spus purtatorul de cuvant al lui Putin, anunta RIA Novosti.

Premierul moldovean Vlad Filat, care s-a aflat vineri la Ialta, la reuniunea sefilor de guvern din CSI, a avut o intrevedere cu omologului sau rus Vladimir Putin caruia i-a cerut sa grabeasca procedura de acordare a creditului rusesc promis Republicii Moldova.

La randul sau, un comunicat al Guvernului moldovean precizeaza ca cei doi premieri au avut miercuri seara, la telefon, un schimb de opinii privind rezultatele intrevederii pe care au avut-o la data de 20 noiembrie la Ialta, in cadrul careia au fost discutate chestiuni ce tin de eliminarea barierelor in relatiile comercial-economice, in special solutionarea problemelor legate de exportul vinului moldovenesc in Federatia Rusa, de creditul ce urmeaza sa fie acordat Republicii Moldova de catre Federatia Rusa, alte aspecte privind relatiile dintre cele doua tari.

In cadrul convorbirii telefonice, arata comunicatul, prim-ministrul Vlad Filat i-a multumit omologului sau rus pentru atitudine si disponibilitatea de a contribui la solutionarea problemelor existente in relatiile bilaterale. Vlad Filat si Vladimir Putin au convenit asupra necesitatii unui dialog permanent in beneficiul ambelor tari, mai spune comunicatul Guvernului moldovean.

Luni, Filat anuntase ca in viitorul apropiat ar putea avea o noua intrevedere cu Putin. De asemenea, el a a apreciat ca intalnirea pe care a avut-o cu premierul rus la Ialta a fost una necesara si ca aceasta va deschide o noua fila in relatiile dintre guvernele moldovean si rus, fiind importanta ca un prim contact din punctul de vedere al relatiilor personale.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Filat discutie telefonica Putin, #FIlat discutie Putin, #Putin probleme economice Filat , #stiri Vladimir Putin