Financial Times : Tabloidul care s-a amestecat in viata lui Putin, inchis

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 01:15
1023 citiri
Financial Times : Tabloidul care s-a amestecat in viata lui Putin, inchis

Cotidianul moscovit care a publicat zvonurile potrivit carora presedintele Vladimir Putin ar fi divortat in secret si planuieste sa se casatoreasca cu o gimnasta in varsta de 24 de ani, si-a suspendat aparitiile, titreaza Financial Times.

Editorii au insistat ca suspendarea este o decizie pur comerciala, si au exclus orice ingerinta politica. Expertii rusi in jurnalism avertizeaza insa ca este vorba despre inca o dovada a gradului in care Kremlinul controleaza media rusa.

Moskovsky Korrespondent, un tabloid cu tiraj mic, a publicat in editia sa din 12 aprilie ca Vladimir Putin a divortat de sotia sa Liudmila, cu care are o casnicie de 24 de ani, pentru a se casatori cu Alina Kabaeva, o gimnasta medaliata cu aur olimpic.

Informatia, preluata de mai multe site-uri rusesti, si cateva ziare internationale, a fost dezmintita vehement de de Vladimir Putin. Desi ziarul a publicat scuze, la doar cateva ore dupa dezmintirile lui Putin, redactorul-sef a demisionat, iar editorii au anuntat ca vor pune capat publicarii tabloidului.

Artiom Artiomov, directorul general al Companiei Nationale de Media sustine ca decizia de a inchide ziarul nu a fost una politica. Oleg Panfilov, seful Centrului pentru Jurnalism in situatii extreme sustine insa ca noul caz dovedeste criza existenta intre presa si oficialii din Rusia.

Le Monde : Un an catastrofal pentru Sarkozy

La un an dupa alegerea lui Nicolas Sarkozy, 79 % dintre francezi deplang lipsa progresului, titreaza Le Monde. Intervievati de Journal du Dimanche, aproape 80% dintre intervievati sustin ca actiunea presedintelui si a guvernului sau nu a permis ameliorarea situatiei Frantei si a francezilor.

Potrivit sondajului, 49% dintre francezi estmeaza, in acelasi timp, ca actiunea sefului statului si a guvernului sau, nu a ameliorat deloc situatia. Chiar si printre simpatizantii Uniunii pentru o Miscare Populara, actiunea guvernului nu a reusit sa obtina mai mult de 50% sustinere.

In ce in priveste pe seful statului personal, cota sa de popularitate a atins cel mai scazut nivel de dupa alegerea sa, in luna mai. Cota de sustinere se afla in acest moment la doar 36%, fata de 52%, a premierului Francois Fillon.

The Independent : Prescott a dezvaluit ca sufera de bulimie

Fostul vice-premier britanic John Prescott a dezvaluit ca sufera de ani buni de bulimie, titreaza The Independent. Prescot a scris in Sunday Times: ''Nu m-am confesat pana acum. Din cauza rusinii, cred, sau a jenei, sau doar pentru ca este un lucru foarte ciudat pentru cineva ca mine sa se confeseze''.

''Oamenii asociaza in mod normal aceasta afectiune cu femeile tinere - fete anorexice, modele care inearca sa isi tina greutatea sub control, sau femei aflate in situatii stresante, cum este cazul Printesei Diana'', a mai scris oficial, in Sunday Times.

John Prescott, care a declarat ca problemele sale au aparut pe fond de stres, intentioneaza sa isi expuna memoriile legate de batalia cu tulburarile de alimentatie intr-un serial care va aparea in aceeasi publicatie, in luna mai, mai noteaza The Independent.

Bulimia a aparut, potrivit oficialului britanic, inca din anii 80, cand se afla in cabinetul din umbra al laburistilor. Desi si-a tinut bulimia secreta fata de sotia sa Pauline, ea a realizat ca ceva este in neregula, si l-a convinsa sa mearga la medic. Specialistii au confirmat bulimia pe fond nervos.

Prescott, care a demisionat in iunie anul trecut, a declarat ca s-a vindecat de afectiune abia in urma cu un an. A decis sa vorbeasca despre lupta sa cu bulimia, in cadrul unei campanii care atrage atentia asupra tulburarilor de alimentatie.

Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Gerhard Schröder, fostul cancelar german susţine în continuare că prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina, notează joi, 28...
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
#ziar, #putin, #divort, #inchis , #stiri Vladimir Putin